ep ciutat financera del banc santander
EUROPA PRESS - Archivo

Al febrer començarà a fer-se realitat el tancament d'oficines del Banc Santander, que planeja baixar la persiana a més de 1.000 sucursals, segons s'inclou al pla de reestructuració plantejat per l'entitat als sindicats, signat el passat 15 de desembre i que comporta un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO).

  • 4,75€
  • -0,11%

Segons han publicat diversos mitjans, el banc presidit per Ana Botín té previst aplicar l'ERO a uns 3.600 empleats, la reubicació de 1.500 dels treballadors i reduir la seva xarxa fins a quedar-se en unes 2.000 oficines.

Cal recordar que l'acord suposa la reducció del perímetre d'afectació de la xifra d'extincions inicialment proposada per l'empresa, segons han informat fonts sindicals després de la setena reunió de la taula de l'ERO. Un total de 1.500 persones no veuran extingits els seus llocs de treball, i en lloc d'això 400 podran ser recol·locades dins el banc a Santander Personal i 1.100 en empreses del grup.

Pel que fa a el tancament d'una mica més de 1.000 oficines previst, l'entitat estima que les últimes sucursals es tanquin el 18 de juliol de 2021 i s'obriran fins a 18 centres pel territori nacional per externalitzar part de la plantilla.

Noticias relacionadas

contador