ep la presidenta del santander ana botin en la junta general de accionistas 2020
EUROPA PRESS

La direcció del Banc Santander, juntament amb el 82,99% de la representació sindical, han signat l'acord de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que suposarà l'amortització de 3.572 llocs de treball, la reubicació de 1.500 dels treballadors i el tancament de 1.033 oficines.

  • 4,85€
  • 2,16%

L'acord suposa la reducció del perímetre d'afectació de la xifra d'extincions inicialment proposada per l'empresa, segons han informat fonts sindicals després de la setena reunió de la taula de l'ERO. Un total de 1.500 persones no veuran extingits els seus llocs de treball, i en lloc d'això 400 podran ser recol·locades dins el banc a Santander Personal i 1.100 en empreses del grup.

El col·lectiu procedent de l'excedència especial remunerada de l'ERO de 2016 de Banc Popular es reincorpora a l'empresa a tots els efectes com a plantilla del Santander, per la qual cosa es compleix amb les sol·licituds dels sindicats.

Per als cinc sindicats signants, la consecució de paquets indemnitzatoris "suficients i dignes", en la línia de processos anteriors, "minorar la naturalesa traumàtica que qualsevol ERO comporta".

En aquest sentit, valoren que l'acord signat "compta amb els equilibris suficients i les compensacions adequades" per evitar que s'apliqués el que estableix la reforma laboral en cas que no s'hagués arribat a cap acord.

La gestió del procés es dilatarà al llarg de tot l'any que ve, tot i que la intenció de Banc Santander és obrir el període de voluntarietat per als empleats de serveis centrals, centre corporatiu i EEII afectats fins a finals de març, mentre que per a la xarxa comercial el termini acabarà a mitjans de juliol, de manera que l'entitat haurà tancat l'ERO a l'agost.

Les últimes unitats seran aquelles de serveis centrals que han d'acompanyar el procés de tancaments d'oficines, com a recursos humans i unitat de control de xarxa. El Santander s'ha compromès a contestar les sol·licituds d'adhesió en un termini màxim dels 10 dies següents a la finalització de cada període d'adhesió voluntària.

Pel que fa al tancament d'una mica més de 1.000 oficines previst, l'entitat que presideix Ana Botín preveu que les últimes sucursals es tanquin el 18 de juliol de 2021, i s'obriran fins a 18 centres pel territori nacional per externalitzar part de la plantilla.

CONDICIONS DE SORTIDA

L'entitat i els sindicats han pactat indemnitzacions per als col·lectius amb edats entre els 50 i 54 anys amb més de 15 anys d'antiguitat del 65% del salari pensionable per 6 anualitats amb un màxim de 320.000 euros, sense incloure les primes, així com un conveni especial amb revaloració anual màxima del 3% fins als 63 anys.

D'altra banda, els majors de 62 anys rebran una indemnització de 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats; els treballadors amb edats entre els 58 anys i els 61 anys (amb una antiguitat mínima de 15 anys) obtindran el 76% del salari pensionable o el 70% més el 56% del complement voluntari.

Per als que estiguin entre els 55 anys i els 57 anys, igualment amb una antiguitat mínima de 15 anys, obtindran el 74% del salari pensionable o el 67% més el 54% del complement voluntari. Aquests dos últims col·lectius també tindran un conveni especial amb revaloració anual màxima del 3% fins als 63 anys, així com una deducció de la desocupació dels dos primers anys.

Les primes de voluntarietat han de ser de 30.000 euros per als que tinguin entre 15 anys o més d'antiguitat, mentre que s'han establert trams a mesura que es redueix el temps treballat al banc, amb un mínim de fins a 5.000 euros per als que hi treballen des de fa menys de 5 anys.

També s'han pactat unes primes per triennis consolidats a data de sortida de 2.000 euros i una prima per dificultats especials de col·locació de 15.000 euros.

D'altra banda, els menors de 50 anys amb qualsevol antiguitat tindran una indemnització de 40 dies del salari brut anual amb un límit de 24 mensualitats i els majors de 55 anys amb menys de 15 anys d'antiguitat la mateixa indemnització més les primes per any a l'empresa i un conveni especial amb revaloració anual màxima del 3% fins als 63 anys.

Noticias relacionadas

contador