gina diez

Banc Santander ha acordat incorporar com a consellera independent al seu consell d'administració l'empresària mexicana Gina Díez Barroso, a proposta de la Comissió de Nomenaments i després d'haver rebut les autoritzacions reguladores corresponents. El seu nomenament és una clara aposta de l'entitat pel mercat mexicà.

  • 4,80€
  • -0,16%

Díez Barroso ocuparà la vacant que deixa l'històric Rodrigo Echenique, que ha renunciat al càrrec de conseller després de 32 anys. Echenique també va cessar al maig de 2019 en els seus càrrecs executius com a vicepresident del banc i president de Santander Espanya. Per rellevar-lo en aquest últim càrrec l'entitat va triar Luis Isasi.

El nomenament de Díez Barroso serà sotmès a ratificació durant la propera junta general d'accionistes de Banc Santander. Amb la seva incorporació, el consell d'administració de l'entitat continuarà estant compost per 15 membres, dels quals el 60% són consellers independents.

Díez Barroso és fundadora i presidenta del Grup Diarq, una companyia mexicana dedicada a l'arquitectura i el disseny que desenvolupa projectes immobiliaris a Mèxic i Estats Units, i d'Universitat Centre, primera universitat de la Ciutat de Mèxic especialitzada en estudis creatius.

L'empresària compta amb una àmplia carrera de més de dues dècades als sectors immobiliari i educatiu, juntament amb l'experiència bancària adquirida com a consellera independent de Banc Santander Mèxic.

També té coneixements en negoci responsable i sostenibilitat, com a fundadora d'empreses i fundacions orientades a l'educació, la diversitat de gènere, i el suport social.

La presidenta de Banc Santander, Ana Botín, ha destacat el "profund" coneixement de Mèxic i Estats Units de Díez Barroso, "dos dels mercats estratègics del grup". Al seu torn, ha aprofitat per reiterar, en nom del consell, el "privilegi i l'honor" que ha suposat per a l'entitat comptar amb Echenique.

"La seva feina ha estat clau en el creixement i l'èxit de Banc Santander durant els últims 30 anys, des del llançament de la Supercuenta el 1989, fins a la recent compra de Banc Popular. El trobarem molt a faltar", ha subratllat Botín.

BUTTI, NOU RESPONSABLE DE SANTANDER ARGENTINA

Igualment, el consell ha acordat, subjecte a les autoritzacions pertinents, el nomenament d'Alejandro Butti com a nou conseller delegat i responsable de Santander Argentina, amb report a Sergio Rial, responsable de Sud-amèrica, que substitueix així Sergio Lew.

Butti compta amb una experiència al grup de més de 25 anys i és membre de la comissió executiva de Santander Argentina. Fins ara era responsable de Santander Corporate & Investment Banking (CIB) a l'Argentina. Anteriorment va ser responsable de la relació comercial amb empreses del segment CIB i també va treballar a l'àrea de riscos.

D'aquesta manera, Sergio Lew, que ha tingut un paper molt rellevant en el creixement de Santander Argentina durant els últims dos anys i mig, tornarà al negoci de CIB als Estats Units, on ha desenvolupat gran part de la seva carrera professional. Lew continuarà com a responsable de Santander Argentina fins al 31 de març de 2021 per assegurar una transició ordenada.

Noticias relacionadas

contador