ep repsol 20171031125902
REPSOL

Repsol ha pujat aquest dimarts (+2%) després de rebre un seguit de recomanacions positives per part de Berenberg, JP Morgan i Barclays.

  • 14,76€
  • -1,63%

Berenberg analitza avui el sector petrolier i inicia la cobertura de vuit grans petrolieres mundials amb una mitjana de revaloració del 17% en els seus preus objectius. Pel que fa a Repsol, la petroliera espanyola es troba entre les seves tres favorites dins d'aquest grup de vuit, al costat de BP i Total. Per a les tres, Berenberg té un consell de 'compra'.

De tornada a Repsol, aquests experts li donen un valor teòric de 20 euros, xifra que implica un potencial del 22% enfront del preu actual de cotització (16,770 euros). "Ha donat un fort gir en el negoci 'upstream' mentre que la seva divisió de 'dowstream' generarà efectiu i es beneficiarà la regulació IMO (una nova regulació sobre transport marítim que entra en vigor el 2020), cosa que permetrà a la companyia augmentar el seu dividend en un 8% anual fins al 2020, fins i tot en un entorn de 50 dòlars per barril", indiquen aquests experts.

Berenberg també ha iniciat la cobertura de Chevron ('mantenir'), ENI ('mantenir'), Exxon ('mantenir'), Statoil ('mantenir') i Shell ('mantenir').

Els analistes de Berenberg preveuen "un entorn de preus del petroli més fort per 2019, impulsat pel continu creixement de la demanda i l'impacte de les sancions dels Estats Units a l'Iran. Esperem que els preus del cru Brent arribin als 85 dòlars el barril el 2019 i se situïn al voltant de 82,5 dòlars el barril al llarg de l'any".

Segons Berenberg, el cru d'esquist nord-americà pot proporcionar un creixement "sorprenent de la producció i esperem que això reequilibri el mercat de cara al 2020 i més enllà".

"Els principals riscos per a les perspectives positives són els mercats emergents i el creixement als Estats Units", adverteixen des de Berenberg. Els Estats no membres de l'OCDE representen el 70% del creixement de la demanda mundial de petroli el 2019/20. "Estem observant de prop l'evolució de la demanda, el comerç mundial i l'activitat dels mercats emergents, ja que un creixement més feble dels mercats emergents podria impactar en el sentiment i els preus del cru podrien baixar substancialment. El creixement de l’esquist nord-americà també podria superar les nostres suposicions i portar al mercat de nou un superàvit i uns preus del petroli més baixos", explica Berenberg.

JP MORGAN I BARCLAYS ES SUMEN A BERENBERG

JP Morgan i Barclays també publiquen aquest dimarts informes favorables sobre el sector petrolier en general i sobre Repsol en particular, la recomanació de la qual eleven a 'sobreponderar'.

"Donem prioritat a les empreses (del sector) que ofereixen opcions i qualitat en la seva cartera 'upstream' i una posició a 'dowstream' diferenciada, així com menor intensitat en emissions energètiques. El nostre top dins les 'sobreponderades' està integrat per Shell, BP i Repsol. El nostre top a 'infraponderar' són Total i Eni ", assenyalen des de JP Morgan, que també tenen un preu objectiu per a la petroliera de 20 euros.

Finalment, Barclays, que igualment aconsella sobreponderar Repsol, li dona un preu objectiu de 19,5 euros. "La companyia cotitza actualment barata respecte als seus iguals", assenyalen aquests experts.

Noticias relacionadas

contador