ep antonio brufaujosu jon imazla juntaaccionistasrepsol 20180903185602
EUROPA PRESS - Archivo

Repsol ha confirmat els plans d'elevar el seu dividend fins a l'euro per acció amb 2020 a l'horitzó. Durant la presentació de resultats del tercer trimestre, Josu Jon Imaz, conseller delegat de la companyia, ha reafirmat la intenció de la petroliera de millorar la seva retribució a l'accionista, tal com van avançar el juny passat, durant la presentació del seu pla estratègic 2018-2020.

  • 14,84€
  • 0,51%

El dividend de Repsol el 2018 serà de 0,9 euros per acció, amb un creixement mitjà del 8% anual fins a l'any 2020, que portaria fins a l'euro el preu per títol de dret. Imaz ha ratificat aquesta estratègia i ha assenyalat que aconseguiran aquest objectiu gràcies a un "entorn sostingut de preus elevats del cru, la fortalesa del seu balanç i la flexibilitat financera". Així mateix, ha subratllat també que aquest entorn els permetrà accelerar els projectes en marxa.

El conseller delegat de la companyia també ha assenyalat que l'empresa "està en el bon camí" per complir la resta d'objectius d'aquest any, com ara l'acceleració de la rotació d'actius o la transacció de Viesgo, que s'estima que serà " l'epicentre del seu creixement inorgànic a dues vista".

BENEFICI RÈCORD D'UNA DÈCADA

El benefici net de Repsol durant els primers nou mesos de l'any es va situar als 2.171 milions d'euros, un 37% més que durant el mateix període de l'exercici anterior i el més gran obtingut per la companyia durant el mateix període des de fa deu anys.

La companyia ha comunicat que el benefici net ajustat, que mesura específicament la marxa dels negocis, va augmentar un 11%, fins a arribar als 1.720 milions d'euros. L'EBITDA va ser de 5.833 milions, un 24% més que durant el període equivalent de 2017.

Noticias relacionadas

contador