ep repsol alcanzaacuerdonovatekun megacontrato de suministrolar
REPSOL - Archivo
15,44€
  • 0,07€
  • 0,46%

Repsol ha caigut un 1% en tancar la sessió d'aquest dijous a l'IBEX. La petroliera espanyola és una de les protagonistes de l'últim informe de Barclays en què el banc britànic analitza les companyies del sector del cru.

En el cas de Repsol, Barclays reitera el consell de neutral i un preu objectiu de 19 euros per acció. La rebaixa està però en la previsió de beneficis per a la cotitzada espanyola des de l’1,63 a l’1,54 de benefici per acció.

El banc justifica aquesta retallada perquè espera que la petroliera ingressi un 6% menys principalment per un pitjor acompliment dels seus negocis a Líbia i Veneçuela.

Barclays recorda que el 24% de les reserves de l'espanyola es troben al país llatinoamericà que a hores d'ara afronta sancions nord-americanes sobre les seves exportacions i es troba tenallat per tensions polítiques.

La hipòtesi alcista d'aquest valor suposaria per Barclays que "els preus del cru es recuperen i tornen als nivells dels 90 dòlars per barril". Per contra, el cas baixista passa per uns preus del petroli a l'entorn dels 40 dòlars el barril.

Segons informa 'Bloomberg', Repsol es troba a més immersa en la possible compra de l'renovable X-Elio per uns 1.200 milions d'euros. Aquesta empresa comptava al febrer amb 650 MW fotovoltaics distribuïts en 12 països i disposava a més de la llicència per construir 455 MW fotovoltaics en sòl espanyol.

Amb tot, els analistes de Banc Sabadell sostenen que es tractaria d'una notícia de "poc impacte" per a Repsol fins que "no es tanqui la licitació". A més, aquesta adquisició "estaria en línia amb la seva estratègia d'invertir fins a 2.500 M euros (amb horitzó 2020) en actius de baixes emissions / renovables".

Noticias relacionadas

contador