prisa cuatro buena

Pressa va vendre la setmana passada la seva participació a la portuguesa Media Capital, però no és suficient. El grup de comunicació ha de continuar deixant anar llast per sanejar els seus comptes i des de Banc Sabadell apunten directament a Santillana. "Una sortida a borsa o la venda de minoritaris d'un 30% de Santillana li permetria reduir el deute en un 42%", remarca el seu últim informe.

  • 0,34€
  • 0,59%

"No descartem que Prisa valori aquesta opció abans de conducta amb ampliacions de capital, on no descartaríem forts descomptes que penalitzin l'accionista actual", destaquen els analistes. També veuen amb bons ulls la informació publicada aquest dilluns pel Confidencial, en la qual assenyala que Lazard hauria demanat refinançar el deute i dividir el grup en dos.

MEDIA CAPITAL, UNA VENDA INSUFICIENT

La companyia va vendre la seva participació del 64,5% de Media Capital per 36,8 milions d'euros. Banc Sabadell aplaudeix aquest moviment, però el considera insuficient perquè la seva principal preocupació continua sent el gran endeutament, tot i que Prisa no té venciments fins a finals de 2022 ni 'covenants' fins a març de 2021.

Aquesta opinió està en línia amb el que va expressar el mercat quan es va conèixer la notícia. Malgrat la rellevància de l'operació, les accions de Prisa només van avançar un 0,75% divendres passat. A més, en el conjunt de l'any els seus títols cauen més d'un 70%, la qual cosa demostra la preocupació respecte a la marxa de la companyia.

Noticias relacionadas

contador