francisco reynes naturgy
Naturgy

Naturgy ha notat l'impacte del coronavirus aquest primer trimestre de l'any, encara que assumeix que el cop més fort serà durant el segon. Una situació de mercat que, a més, conviu amb una caiguda dels preus del gas natural liquat (GNL) que fa que hagi de revisar els seus contractes de subministrament per al 2020.

  • 23,36€
  • -0,09%

El grup energètic assumeix que està "fent passos per activar la revisió de preus dels seus contractes de subministrament de gas, d'acord amb l'entorn actual. Aquest procés, que està contemplat als propis contractes, donarà com a resultat que s'emetin les primeres decisions d'arbitratge al 2020", segons indica a la seva presentació de resultats del primer trimestre.

El seu president, Francisco Reynés, ha destacat als inversors durant la 'conference call' que el mercat viu una situació de "volatilitat". Un escenari que la companyia no acusa tant perquè els seus contractes no són de 'spot', sinó que tenen en compte la mitjana dels últims mesos. Les revisions dels contractes i els arbitratges, si hi deriven, poden prorrogar-se al llarg de l'any.

Naturgy ja assumeix que el GNL ha impactat en el seu resultat brut d'explotació (Ebitda) dels tres primers mesos de l'any. Va descendir un 13,2%, "com a resultat de la renegociació de contractes que suposen un augment transitori de vendes a més curt termini en un entorn de preus deprimits", argumenta.

MANTÉ DIVIDEND

El canvi de l'entorn provocat per al crisi de la Covid-19 fa que, per a Reynés, "els resultats no vagin en la direcció que ens agradaria", segons ha indicat als inversors. Destaca, en canvi, la "liquiditat positiva" . "La Covid ha impactat en els nostres resultats, per un període reduït. No sabem quant durarà, però sabem que durarà", ha resumit. "La nostra obligació és mitigar-ne l'impacte".

El primer executiu del grup també ha apuntat que una de les prioritats clau de la companyia és "maximitzar la liquiditat i tenir cura dels accionistes". Per això, assegura que "no hi ha motius per qüestionar el dividend".

En concret, en el primer trimestre, va aprovar un tercer dividend a compte per import de 0,593 euros per acció, pagat el 25 de març de 2020, per substituir el dividend complementari l'aprovació del qual va ser posposada juntament amb la junta d'accionistes, que se celebrarà el 26 de maig.

Noticias relacionadas

contador