ep elon musk fundador de tesla
Jörg Carstensen/dpa - Archivo

Tesla ha decidit traslladar la seva seu a Austin, Texas, des de Califòrnia, segons va informar aquest dijous Elon Musk, conseller delegat de la companyia, als seus accionistes.

  • 175,79$
  • -2,25%

Tesla seguirà expandint-se a Califòrnia "significativament, però encara més aquí a Texas", va dir Musk.

"És difícil per a la gent permetre's cases (a l'àrea de la badia de San Francisco) i molta gent ha de venir de lluny" per treballar a la fàbrica i les oficines de Tesla, va dir Musk. "Hi ha límits pel que fa a la mida que pots escalar a l'Àrea de la Badia", va afegir.

Musk va parlar a la junta anual de Tesla, que va tenir lloc a la fàbrica en construcció a Texas i va ser transmesa per Internet. El màxim responsable de la companyia de cotxes elèctrics va dir al desembre que s'havia traslladat a Texas, dividint el seu temps entre aquest estat i Califòrnia.

En aquell moment, Elon Musk va comparar l'estat occidental amb un equip que està guanyant fa molt de temps i s'ha tornat complaent, i va dir que Silicon Valley ha tingut "massa influència al món".

La seu de Tesla és a Palo Alto, al cor de Silicon Valley, i l'empresa s'ha beneficiat de la proximitat a universitats de categoria mundial, així com de les empreses de capital risc que van impulsar el seu creixement.

Musk i les autoritats sanitàries de l'àrea de la badia de San Francisco van arribar a un punt mort al maig de 2020 quan la fàbrica de Fremont, Califòrnia, va ser tancada com a part de les ordres dissenyades per frenar la propagació de la Covid-19.

Musk va reobrir la planta desafiant les ordres locals, cosa que va desencadenar una sèrie de disputes legals i a Twitter que van portar fins i tot el president Donald Trump a intervenir-hi.

Quan se li va preguntar si Tesla construiria aviat més fàbriques, Musk va dir que la companyia podria començar a "investigar llocs per a futures ubicacions" aviat i potser prendre una decisió el 2023.

Texas és un dels diversos estats dels EUA on Tesla no pot vendre directament els seus vehicles a la gent a causa de les lleis de franquícia. Les seves botigues en aquests estats són, en essència, sales d'exposició, i els clients compren els vehicles per Internet.

Noticias relacionadas

contador