• Zuckerberg va admetre que la companyia havia comès "errors" i ha anunciat diverses mesures perquè no torni a passar
  • El fundador de la xarxa social haurà de testificar davant el Comitè d'Energia i Comerç de la Cambra de Representants dels EUA l'11 d'abril
facebook zuckerberg cambridge analytica portada

La cosa no s’acaba aquí. L'escàndol del robatori de dades per part de Cambridge Analytica es fa encara més gran. Facebook ha reconegut que són més dels 50 milions d'usuari afectats. La xifra final ronda als 87 milions, segons ha confessat la pròpia companyia.

  • 434,61$
  • 1,03%

Mike Schroepfer, cap de Tecnologia de la companyia, ha estat l'encarregat d'anunciar la nova xifra en un bloc de la xarxa social, en què ha assenyalat que "la majoria dels afectats són nord-americans". Fins ara, el nombre d'afectats havia estat xifrat en 50 milions. El bloc ha estat publicat poc després que sortís a la llum que el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, compareixerà l'11 d'abril davant el Comitè d'Energia i Comerç de la Cambra de Representants dels Estats Units.

La capitalització borsària de Facebook ha caigut en uns 70.000 milions de dòlars des que a mitjans de març esclatés l'escàndol

Facebook es troba a hores d'ara fent front a la crisi derivada de l'escàndol protagonitzat per l'empresa Cambridge Analytica, que va obtenir sense permís dades personals d'usuaris de la xarxa social que posteriorment van ser utilitzats per influir en les eleccions presidencials dels Estats Units de 2016. La capitalització borsària de Facebook ha caigut en uns 70.000 milions de dòlars (56.940 milions d'euros) des que a mitjans de març esclatés l'escàndol.

ZUCKERBERG DAVANT LA CAMBRA DE REPRESENTANTS

El fundador i conseller delegat de Facebook, Mark Zuckerberg, compareixerà el proper 11 d'abril davant el Comitè d'Energia i Comerç de la Cambra de Representants dels EUA per oferir testimoni sobre l'ús que fa la companyia i la protecció que presta a les dades dels seus usuaris.

El republicà Greg Walden i el demòcrata Frank Pallone, membres del comitè, han assenyalat que "la vista serà una oportunitat important per aclarir assumptes clau sobre la privacitat de les dades dels consumidors". "Valorem la disposició de Zuckerberg per testificar davant el Comitè", han apuntat, segons ha informat el diari nord-americà The New York Times.

"Aquesta audiència serà una oportunitat important per donar llum sobre problemes crítics sobre la privacitat de les dades dels usuaris i ajudar als nord-americans a comprendre millor què passa amb la seva informació personal en línia", ha indicat el Comitè. El fundador de la tecnològica va admetre que la companyia havia comès "errors" que van permetre que Cambridge Analytica utilitzés les dades dels seus usuaris a través d'un missatge al seu perfil de la pròpia xarxa social, després de conèixer públicament l'escàndol.

"Tenim la responsabilitat de protegir les teves dades, i si no podem, llavors no mereixem servir-te", va assegurar Zuckerberg al missatge. En ell també va assegurar que la companyia està treballant per conèixer què va passar amb el robatori de dades i "assegurar-se que no torni a succeir".

Noticias relacionadas

contador