• CubeYou devia estar recopilant informació sobre els usuaris a través de qüestionaris enganyosos
cbzuckerberg6 short1

Facebook ha anunciat la suspensió a la seva xarxa social de la companyia d'anàlisi de dades CubeYou, després que la pròpia 'CNBC' informés a la companyia dirigida per Mark Zuckerberg que estava recopilant informació sobre els usuaris a través de qüestionaris etiquetats de forma enganyosa.

  • 489,69$
  • -0,84%

CubeYou etiquetava enganyosament els seus qüestionaris com "per a investigació acadèmica sense ànim de lucre", per acabar compartint informació dels usuaris que hi participaven amb especialistes de màrqueting. Un modus operandi similar a l'utilitzat per Cambridge Analytica, la companyia que va accedir sense autorització a les dades de fins a 87 milions de comptes d'usuari de Facebook per utilitzar-los en campanyes polítiques.

"Aquestes afirmacions són greus i hem suspès CubeYou mentre les investiguem", afirma un alt càrrec de la popular xarxa social

El cas de CubeYou després de l'escàndol de Cambridge Analytica suggereix que aquest tipus de pràctiques estan lluny de ser incidents aïllats. Així mateix, des de la 'CNBC' es destaca que el fet que CubeYou pogués etiquetar enganyosament els seus qüestionaris davant la passivitat de Facebook, demostra certa incapacitat de la xarxa social per controlar aquest tipus d'activitats.

Per la seva banda, Facebook es va defensar de les acusacions de la 'CNBC' al·legant que no pot controlar aquest tipus d'informacions referents a un etiquetatge incorrecte de les activitats dutes a terme a la seva plataforma. Després de descobrir les irregularitats que envolten l'activitat de CubeYou, Facebook ha anunciat que suspendrà la companyia d'anàlisi fins que es dugui a terme una auditoria.

"Aquestes afirmacions són greus i hem suspès CubeYou mentre les investiguem", afirma Ime Archbong, vicepresident de Product Partnerships a la xarxa social. "Si rebutgen la nostra auditoria, seran exclosos de Facebook", va concloure l'alt càrrec.

Aquest nou cas es produeix abans que Zuckerberg comparegui davant el Congrés nord-americà aquest dimecres per donar explicacions sobre l'escàndol de Cambridge Analytica. Des que esclatés la polèmica, el conseller delegat de la popular xarxa social ha assumit tota la responsabilitat al mateix temps que la seva companyia llançava diverses iniciatives per augmentar el control de l'usuari sobre les seves pròpies dades.

Noticias relacionadas

contador