ep sebastian albella cnmv encursola apie 20180622140301
UIMP
0,28€
  • 0,00€
  • 1,72%

Sebastià Albella, president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), vol que no hi hagi "malentesos" en relació amb l’OPA fallida d'Abanca sobre Liberbank. Per això, ha aclarit que el supervisor no s'oposava al fet que Liberbank obrís els seus llibres a Abanca amb l'objectiu de poder realitzar la revisió confirmatòria.

"El que no vull és que hi hagi cap malentès com si nosaltres tinguéssim algun criteri contrari al fet que la decisió de Liberbank hagués estat facilitar l'accés a la documentació", ha explicat Albella en declaracions als mitjans després de la seva participació en el Bloomberg Capital Markets Forum.

Abanca ha decidit aquest dimarts fer marxa enrere en l’OPA que s'estava plantejant llançar per prendre el control de Liberbank després que la CNMV enviés ahir un requeriment a l'entitat perquè aclarís en un termini de deu dies si volia llançar o no l’OPA.

"Nosaltres, en termes generals, estem a favor que quan hi ha ofertes plantejades seriosament i de bona fe les companyies facilitin la seva realització a la revisió de documentació o auditoria preventiva", ha volgut deixar clar Albella.

El president del supervisor no ha volgut fer més declaracions al respecte, si bé dilluns en un altre esdeveniment va explicar que la presentació d'una OPA s'ha de fer de manera confidencial, cosa que no ha passat amb aquesta operació.

Després de publicar les seves intencions en premsa el passat divendres, Abanca va confirmar al mercat que s'estava plantejant llançar una OPA a 0,56 euros per acció. Més tard, va enviar una carta al consell d'administració de Liberbank en què demanava accés als seus llibres per poder decidir si llançaria o no l'oferta.

Noticias relacionadas

contador