cbliberbank1 short1
0,28€
  • 0,00€
  • 1,72%

Liberbank ha tancat aquest dimarts amb una forta caiguda del 9,66% després que Abanca hagi confirmat que finalment no llançarà una OPA per l'entitat, que estava previst que fos a un preu de 0,56 euros per acció. Els seus títols pateixen un fort càstig en borsa, una altra vegada, després de la caiguda registrada aquest dilluns.

Abanca ha desistit de la seva intenció de llançar una oferta després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) li impedís aquest dilluns condicionar la seva OPA a tenir accés als llibres de Liberbank. En concret, el regulador borsari va advertir a l'entitat liderada pel banquer veneçolà Juan Carlos Escotet que no podia exigir accés a la informació financera de Liberbank per prendre una decisió, i li va donar deu dies per decidir si llançava o no una oferta.

Abanca justificava el seu pla en què havia fet els càlculs sobre la base de la informació financera pública de Liberbank, i volia conèixer tots els detalls abans de llançar la seva oferta definitiva. Però la CNMV no el va deixar. Això, unit al fet que Liberbank va confirmar aquest dilluns a la tarda que valoraria l'oferta d’Abanca si arribava a realitzar-se, encara que mentrestant anava a seguir treballant amb Unicaja en la possible fusió, va fer que Escotet en desistís.

Això ha fet que Liberbank aprofundeixi en les caigudes experimentades aquest dilluns, jornada que va tancar amb pèrdues del 0,47% fins als 0,47 euros, xifra que el va fer allunyar del preu de l'OPA que planejava llançar Abanca. La caiguda d'aquest dilluns ha portat els títols de l'entitat fins als 0,42 euros.

Noticias relacionadas

contador