ep juan carlos escotet presidenteabanca 20190222192501
ABANCA - Archivo
0,28€
  • 0,00€
  • 1,72%

Abanca ha decidit renunciar a la seva intenció de llançar una OPA per Liberbank, tal com ha comunicat l'entitat mitjançant un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

"Abanca i el seu accionista de control han decidit renunciar al seu interès en promoure la possible operació corporativa entre Abanca i Liberbank i, en conseqüència, no formular una OPA sobre Liberbank", ha assenyalat Abanca a la notificació enviada a l'organisme regulador.

Abanca ha indicat que aquesta decisió respon a la negativa, per part de la CNMV, al fet que Abanca tingués accés als llibres de Liberbank, condició que havia reclamat aquesta per llançar la seva oferta. Abanca havia explicat que el seu interès en llançar l’OPA estava basada en informació de caràcter públic i demanava a Liberbank fer una "revisió confirmatòria (due diligence) de determinats aspectes".

No obstant això, la CNMV va negar aquest dilluns a Abanca aquesta possibilitat alhora que li va donar un termini de deu dies per confirmar si tenia intenció o no de llançar l'oferta.

"La pretensió d'Abanca i el seu accionista de control de realitzar una revisió confirmatòria amb caràcter previ a la presa de qualsevol decisió definitiva resulta totalment legítima i constitueix pràctica habitual en operacions corporatives que afecten societats cotitzades, incloent-hi OPA", assenyala Abanca al fet rellevant.

A la vista d'aquesta negativa i el termini de deu dies atorgat per la CNMV, i a la vista també que Liberbank va confirmar que la seva intenció és seguir treballant amb Unicaja en la seva fusió, Abanca ha pres l'opció de desistir de les seves intencions.

"ESTRICTE COMPLIMENT DE LA NORMATIVA"

Malgrat aquesta decisió, Abanca ha volgut deixar constància en la seva notificació que està treballant fa mesos en aquesta possible oferta i que "la seva actuació en tot moment s'ha desenvolupat amb estricte compliment de la normativa aplicable i guiada per la bona fe i s’ha extremat les mesures tendents a la salvaguarda de la confidencialitat durant la fase preparatòria de l'operació".

L'entitat parla de "indesitjades filtracions" als mitjans i defensa també la seva actuació des del moment en què van començar a donar-se a conèixer informacions relacionades amb l’OPA en aquests.

Noticias relacionadas

contador