liberbank
Reuters
0,28€
  • 0,00€
  • 1,72%

Liberbank ha venut a Gateway la seva participació accionarial en Itínere. La venda s'ha produït en el marc dels acords subscrits entre les dues companyies entre el 2017 i el 2018.

L'acord implica la venda de 26.297.965 accions, representatives del 5,67% del capital d'Itínere Infraestructuras, i de 638 bons convertibles.

L'operació suposa per Liberbank una reducció de 77 milions d'actius ponderats per risc (APR) i un impacte positiu en patrimoni de 7,3 milions d'euros.

ABANCA ES RETIRA

La notícia d'aquesta venda no ha aconseguit animar Liberbank en borsa, que a aquestes hores cau al voltant d'un 9% després que Abanca hagi anunciat que desisteix de llançar la seva OPA (a 0,56 euros per acció) sobre l'entitat. Abanca ha explicat que ja no presentarà l'oferta després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) li hagi negat la possibilitat de revisar els llibres de Liberbank, condició que demanava Abanca per poder llançar una oferta adequada i que no es basés únicament en informació pública.

El preu de l’OPA suposava una prima de gairebé el 40% sobre el preu actual de cotització de Liberbank i els analistes havien aconsellat acceptar-la en el cas que acabés concretant-se en considerar-la més atractiva (per aquesta prima) que l'operació de fusió amb Unicaja, que segueix en marxa.

Noticias relacionadas

contador