• Li atorguen un preu objectiu de 16,34 euros, un 44% per sobre del preu de cotització actual
  • Siemens Gamesa ha caigut un 40% des de principis de juliol
presidenta gamesa
Bolsamanía

Siemens Gamesa no 'aixeca cap'. A finals de juliol, la companyia es va desplomar en cinc dies un 25% i des de llavors ha seguit caient. Des de principis de juliol i fins avui, Siemens Gamesa registra una patacada del 40% i la situació no sembla tenir aspecte de millorar.

  • 18,05€
  • 0,00%

En un intent per tallar les retallades, la companyia ha fet dos comunicats -un aquest dilluns i un altre avui dimarts- abans de l'obertura del mercat. El primer d'ells, a la passada sessió, anunciava una compra de 150 aerogeneradors per part de la Xina. El segon, aquest dimarts, comunica un reemplaçament de diverses turbines en sengles projectes a França. Siemens Gamesa té la política de no comunicar el muntant dels seus acords, però sí que se sap que l'encàrrec de la Xina és un dels més grans en la història de la companyia allà.

Les caigudes de finals de juliol en els títols de Siemens Gamesa van tenir a veure amb uns resultats que no van agradar en absolut al mercat. La companyia va obtenir un benefici net recurrent de 135 milions d'euros durant el tercer trimestre del seu exercici fiscal, el primer des que es va tancar la fusió entre el fabricant d'aerogeneradors i la filial eòlica del grup alemany. A més, Siemens Gamesa va veure caure els seus ingressos un 7%, fins als 2.693.000. Llavors, l'empresa ja va comunicar que l'activitat s'havia vist afectada de manera material durant el trimestre per la paralització temporal del mercat indi, un dels mercats més rellevants per al grup. Alhora va vaticinar que la normalització d'aquest mercat arribaria durant el primer trimestre de l'any fiscal 2018.

ELS ANALISTES CONTINUEN RECOLZANT-LA

Mentre els inversors semblen haver retirat el suport a Siemens Gamesa, els analistes continuen recolzant-la. De fet, després que les recomanacions de 'compra' caiguessin el 47% de juny al 38% al juliol i agost, aquestes han tornat a incrementar-se fins al 44% al setembre, segons recull FactSet. A més, les recomanacions de 'venda' segueixen sent significativament baixes (6% dels experts) mentre que un 50% aconsella 'mantenir'.

Així mateix, la contrapart 'positiva' a la caiguda registrada és que el potencial alcista de Siemens Gamesa s'ha disparat respecte al preu objectiu que li atorguen els experts. Actualment, li donen un valor teòric de 16,34 euros, un 44% per sobre del preu actual de cotització (11,29 euros). Fa una setmana, els analistes d'AlphaValue reconeixien que les fortes caigudes feien atractius els preus i recomanaven Siemens Gamesa per a aquells inversors 'contrarians' més afins al risc. Això sí, cal destacar que el preu objectiu que els analistes atorguen a Siemens Gamesa s'ha anat reduint de mica en mica i, durant els últims quatre mesos, ha caigut un 27%.

Siemens Gamesa presentarà el seu Pla Estratègic el proper 15 de novembre i els analistes adverteixen que la incertesa continuarà fins que aquesta data arribi i se’n donin explicacions. Al Capital Markets Day que celebra aquest dia, l'empresa anunciarà l'estratègia acordada per als portafolis de productes, els objectius per al període 2018-2020, així com el seu pla integral de vendes i el model de cadena de subministrament. L’Índia, sense cap dubte, també estarà molt present durant aquesta trobada.

Noticias relacionadas

contador