• Es preveu que el parc eòlic entri en operació a finals de 2018
  • La companyia no ha donat a conèixer el muntant de l'operació
ep siemens gamesa
SØREN KJELDGAARD

Siemens Gamesa, a través de la seva filial Gamesa Wind (Tianjin), ha rebut una ordre "ferma i incondicional" de compra de 150 unitats del seu model G114 per un total de 300MW.

El projecte onshore Xilinhot està localitzat a la regió d’Inner Mongòlia a la Xina. El començament de subministrament de turbines està previst per al segon trimestre de 2018 i es preveu que el parc eòlic entri en operació a finals de 2018. El contracte inclou el subministrament i posada en marxa de les turbines així com un contracte de serveis plurianual.

La companyia no ha donat a conèixer el muntant de l'operació i anuncia aquesta notícia després d'haver perdut un 4,5% divendres passat en borsa i d'enllaçar múltiples sessions amb importants retallades. Durant els últims temps, Siemens Gamesa 'no aixeca cap' i els experts apunten que té molt a veure amb els seus problemes a l'Índia.

Aquesta notícia es coneix també després que aquest cap de setmana s'hagi publicat que la companyia comptabilitza com a actius financers disponibles per a la venda les seves participacions en almenys sis empreses xineses, que presenten un valor conjunt de 27.560.000 d'euros.

El 30 de juny, l'empresa que presideix Rosa García mantenia participacions en diverses empreses xineses (parcs eòlics) que oscil·laven entre el 25% i el 40%. Tot i que la seva participació hi supera el 20%, la direcció de Siemens Gamesa considera que no hi ha influència significativa en aquestes societats, ja que no hi ha capacitat de participació en la presa de decisions sobre polítiques financeres o operatives de les empreses, segons explica als seus estats financers.

Pel que fa a l'opinió dels experts, els d'Ahorro Corporación valoren aquest nou demanat des de la Xina com a positiu i recorden que es tracta d'un dels majors contractes de la història de Siemens Gamesa al país asiàtic. "Recordem que Gamesa compta amb una potència instal·lada a la Xina de més de 4.600 MW", subratllen aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador