• El passat 27 de juliol, amb la presentació de resultats, l'empresa es va deixar un 17% en borsa
  • El 40% dels analistes aconsella comprar i el 50%, mantenir, segons el consens que recull FactSet
markus tacke ceo siemens gamesa

"La forta caiguda ha portat el sector (de fabricants de turbines eòliques) a cotitzar a nivells molt barats. Potser ha arribat el moment perquè els inversors més 'contrarians' comencin a fer una ullada al potencial que ofereix Siemens Gamesa a aquests nivells".

Així es manifesten els experts de Carax AlphaValue que, al seu informe diari, fan un repàs del sector de béns de capital, que reconeixen que ha patit durant els últims mesos una caiguda gradual arrossegat pel mal comportament de dos dels seus pesos pesats: Siemens i ABB. Dins d'aquest sector hi ha el subsector de fabricants de turbines, al qual pertany Siemens Gamesa. "Semblava que amb la fusió de la divisió eòlica de Siemens i Gamesa el sector entrava en una nova fase de creixements. Però els dubtes provinents del mercat de l'Índia 'van matar' el momentum", assenyalen des de Carax. Per aquest motiu, de cara a aprofitar el potencial després de les fortes caigudes, aquests analistes aconsellen comprar Siemens Gamesa amb un preu objectiu de 17,7 euros (implica un potencial del 38% des dels nivells actuals de cotització).

El passat 27 de juliol, Siemens Gamesa es va desplomar un 17% al parquet. La companyia va presentar els seus primers resultats trimestrals després de la fusió entre la filial de renovables de Siemens, Siemens Wind Power, i l'empresa basca Gamesa. L'empresa va obtenir un benefici de 135 milions d'euros durant el tercer trimestre del seu exercici fiscal i unes vendes que van arribar fins als 2.693.000 d'euros, un 7% menys que durant el mateix trimestre de l'any anterior. Tot això a causa de la frenada del mercat indi, segons va justificar la companyia que dirigeixen Rosa María García i Markus Tacke.

La caiguda de Siemens Gamesa en borsa no ha parat des de llavors. Des del 27 de juliol acumula un descens proper al 30% i a l'any també cau un 23% que el converteix així en uns dels quatre valors que llueixen números vermells el 2017 en l'IBEX-35, junts amb Técnicas Reunidas, Acerinox i Mediaset.

Malgrat aquestes caigudes -o precisament a causa d’elles- la majoria d'analistes aconsella, a dia d'avui, comprar o mantenir Siemens Gamesa. El 40% dels experts recomana comprar la companyia i el 50%, mantenir, segons el consens recollit per FactSet. Només un 6% recomana vendre. Pel que fa al preu objectiu mitjà que li atorguen els experts, se situa als 17,31 euros, la qual cosa implica un potencial de pujada del 36% per a l'empresa.

Noticias relacionadas

contador