ep avion de latam
LATAM

LATAM Airlines i les seves filials a Xile, el Perú, Colòmbia, l'Equador i els Estats Units han iniciat aquest dimarts un procés voluntari de reorganització i reestructuració del deute als Estats Units, sota l'empara dels seus majors accionistes, les famílies Cueto i Amaro i Qatar Airways.

  • 12,53$
  • 0,40%

Després de l'impacte de la crisi del coronavirus, la companyia s'ha acollit a aquest procés per treballar amb creditors i reduir els seus deutes, així com per poder obtenir noves vies de finançament. En concret, busquen eines per a transformar al grup "d'acord amb la nova realitat", adequant les seves operacions a la demanda i reorganitzant el seu balanços financers. Durant tot el procés, les filials del grup continuaran operant.

El grup s'ha assegurat el suport financer dels seus accionistes, les famílies Cueto i Amaro i Qatar Airways, que injectaran a la companyia 900 milions de dòlars (824 milions d'euros) de liquiditat addicional sota una estructura de "deutor en possessió".

A més, quan la llei ho permeti, el grup està interessat a acollir accionistes que vulguin participar en aquest procés per recaptar finançament addicional. En el moment de la sol·licitud de reestructuració, el grup tenia aproximadament 1.300 milions de dòlars (1.190 milions d'euros) disponibles de liquiditat.

Així mateix, la companyia està en converses amb els governs de Xile, el Brasil, Colòmbia i el Perú per buscar finançament addicional, protegir l'ocupació i minimitzar l'impacte sobre les seves operacions.

El grup assegura que continuarà adaptant-se a l'evolució de la crisi del coronavirus. En aquest sentit, s'està preparant per tornar a operar quan s'aixequin les restriccions de viatges i augmenti la demanda.

El compromís de la companyia és preservar la continuïtat del negoci mentre es reorganitza pel que fa a ocupació, clients, proveïdors i socis comercials. Per això, continuarà operant vols de passatgers i càrrega subjectes a la demanda, els empleats rebran el seu salaris i beneficis i els proveïdors rebran els seus pagaments.

En aquest procediment de reorganització de deute amb els Estats Units estan incloses totes les seves filials menys les de l'Argentina, Paraguai i el Brasil, aquesta última immersa en les seves pròpies negociacions amb el Govern brasiler.

Noticias relacionadas

contador