ep logo de ubs
picture alliance / dpa - Archivo

Els experts de JP Morgan consideren que, després del càstig que han sofert a la borsa, hi ha oportunitats d'inversió entre els bancs europeus. Això sí, cap de les set entitats triades per aquests experts no és espanyola. La firma estatunidenca fa aquesta selecció sense tenir en compte els recents moviments corporatius del sector, explica. En la seva opinió, encara que el que passa al mercat espanyol "ha entusiasmat els 'eurobancs', enguany hem vist poques transaccions (...), per la qual cosa ens centrem en la nostra anàlisi".

JP Morgan prioritza, per fer la seva selecció d'entitats favorites, que siguin d'"alta qualitat" i estiguin "ben capitalitzats", amb "la generació de grans quantitats de capital orgànic". Així, la cartera de bancs europeus d'aquests experts es divideix entre entitats relativament barates i d'alt RoTE, i bancs orientats als mercats de capitals, que també generin un RoTE sectorial superior a la mitjana.

Els seus favorits del primer grup són el belga KBC Bank, que es dirigeix especialment a clients privats i petites i mitjanes empreses; l'italià Intesa Sanpaolo; el suís Swedbank, que és un grup bancari líder als països nòrdics i bàltics; i DNB, el grup de serveis financers més gran de Noruega.

Al segon grup, el dels bancs orientats als mercats de capitals, hi trobem UBS, Julius Baer i BNP.

"MANTENIM LA CAUTELA AMB ESPANYA"

Malgrat els moviments corporatius que estan animant el sector, JP Morgan continua sent "cautelós" amb Espanya. Considera que, encara que la fusió CaixaBank-Bankia generarà sinergies, no hi haurà guanys, i afegeix que ni Bankia ni CaixaBank no estan barates.

CaixaBank i Bankia van anunciar diumenge passat a la nit que estan negociant la seva fusió i, des que això s'ha conegut, els bancs espanyols (també els europeus) han estat animats a la borsa. El mercat especula ara que el Sabadell podria convertir-se en el següent a ser comprat de manera més o menys imminent (quan s'hagi tancat la fusió dels altres dos), cosa que JP Morgan no té tan clara ja que, com s'indica més amunt, preveu "poques" transaccions nacionals i "cap" de transnacional enguany.

El vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, va dir fa una setmana que la banca europea ha d'accelerar la seva consolidació "tant domèstica com transnacional" per poder plantar cara a l'efecte de la pandèmia.

ELS DIVIDENDS, "LA CLAU" PER REVIFAR L'INTERÈS

Les restriccions al pagament de dividend imposades pel Banc Central Europeu (BCE) a les entitats financeres han estat "un dels factors clau" d'aquest mal comportament en borsa dels bancs del Vell Continent, reconeix JP Morgan, i afegeix que són precisament els dividends "la clau" perquè revisqui l'interès dels inversors pels bancs.

El banc estatunidenc continua sent conservador respecte al pagament de dividend per part dels bancs europeus. Encara que s'aferra a la hipòtesi d'un dividend 'zero' per als bancs de la zona euro en 2020, reconeix que la recuperació econòmica en forma d''U' i un possible vaccí per a la Covid-19 fan més probable un pagament de dividend el 2020.

Aquests experts esperen que el BCE proporcioni una actualització de les seves instruccions sobre els dividends dels bancs a la fi d'enguany. Mentrestant, estan millorant les seves expectatives per al pagament de dividends de cara als propers anys i s'allunyen de la seva idea inicial d'un màxim del 40% per als 'eurobancs' i del 50% per als bancs no supervisats pel BCE.

Noticias relacionadas

contador