ep sedes de caixabank y bankia
EUROPA PRESS

JPMorgan recolza la fusió CaixaBank-Bankia. "Té sentit estratègic i financer", afirmen els experts de la firma en un informe per valorar l'operació anunciada aquest divendres.

  • 1,78€
  • 2,65%
  • 5,11€
  • 1,95%

"Creiem que una possible fusió tindria sentit estratègic, ja que significaria que l'entitat combinada es convertiria en l'entitat més gran d'Espanya, amb una participació de mercat del 28% en préstecs", expliquen.

Entre les raons que esmenten aquests analistes per considerar viable l'operació, destaquen que "una fusió amb Bankia permetria a CaixaBank accelerar les retallades de costos i millorar les vendes creuades a Bankia". En la seva opinió, "una fusió entre totes dues entitats té sentit, estratègicament i financera".

Així, un dels punts forts de l'operació seria que permetria augmentar la rendibilitat, en un moment especialment complicat pels baixos tipus d'interès i crisi econòmica.

"L'acord podria augmentar entre un 1 i un 3% els guanys per acció a les nostres xifres conservadores i crear rendibilitats estables per a CaixaBank del 7%", comenten.

D'altra banda, JPMorgan calcula que la transacció també permetria reforçar els ràtios de capital de la futura entitat. "La posició de capital del ràtio CET1 esperada el 2022 milloraria fins a un 12,5%", afirmen.

Finalment, assenyalen que "després de la potencial fusió, estimem que el FROB posseiria entre el 14% i el 20% de l'entitat combinada en funció de la cotització de Bankia".

Noticias relacionadas

contador