puente-morandi-genova-antes-colapso
Wikipedia

El govern italià rebutjarà la proposta que té prevista presentar la filial d'Atlantia, Autostrade per l'Italia, per reconstruir el pont que es va ensorrar a la ciutat de Gènova, segons ha dit el ministre de Transport Danilo Toninelli en una entrevista radiofònica aquest dimarts.

L'empresa estatal de construcció naval Fincantieri i el banc d'inversió italià Cassa Depositi i Prestiti (CDP) s'ocuparan de reconstruir el pont, mentre que Autostrade correrà amb el cost de la reconstrucció, va afegir el ministre. Així ho ha proposat el vicepresident i ministre de Desenvolupament Econòmic italià, Luigi Di Maio.

"L'empresa que torni a construir el pont ha de ser, al meu entendre, estatal", va escriure Di Maio en un missatge a les xarxes socials, en què ha afegit que Fincantieri "pot aixecar el pont en menys d'un any". "El fet que sigui Fincantieri, amb (la societat prestadora pública) Caixa de Dipòsits i Préstecs, la que s'ocupi de la reconstrucció permetrà a l'estat tenir un control ferm en tot el procés", ha afegit.

Haurà de ser Autostrade que doni els diners per tornar a aixecar el viaducte, que mobilitzarà un fons de 500 milions

Ha reiterat que haurà de ser Autostrade que doni els diners per tornar a aixecar el viaducte, cosa que ja ha anunciat la concessionària, que ha avançat que mobilitzarà un fons de 500 milions d'euros per a això. Di Maio va reflexionar, però, que no pot ser Autostrade que s'encarregui de la seva reconstrucció perquè "dels que deien que el pont Morandi era segur i no van complir amb la manutenció que devien, un no es pot fiar".

Autostrade ha estat durament criticada després que el 14 d'agost es produís l'esfondrament del pont en una autopista de la ciutat de Gènova, al nord d'Itàlia, accident que va causar la mort de 43 persones. Quan això va passar, el Govern italià va exigir la dimissió dels directius de la concessionària Autoestrade per l'Itàlia, filial d'Atlantia, i va amenaçar amb multes l'empresa, la qual van acusar d'haver ajornat els controls i el manteniment del controvertit viaducte.

El mateix primer ministre italià, Giuseppe Conte, va confirmar al final d'un Consell de Ministres extraordinari que s'havia decidit començar "el procediment per a la revocació de la concessió a l'empresa Autostrade. No podem esperar els temps de la Justícia". Durant la reunió ministerial es va decretar l'estat d'emergència a Gènova per 12 mesos i es va decidir destinar un paquet de 5 milions d'euros "per cobrir les primeres intervencions urgents".

Noticias relacionadas

contador