genova puente derrumbado
Polizia di Stato

JP Morgan estima que la pèrdua de les asseguradores per l'ensorrament del pont de Gènova estarà entre 400 i 600 milions d'euros. L'asseguradora Swiss Re serà, segons la companyia, la més afectada amb 70 milions d'euros en pèrdues. No obstant això, asseguren que no afectarà els resultats globals de l'any, de manera que no canvien la seva recomanació.

Així, JP Morgan estima que la pèrdua per Talanx és d'uns 20 milions i una pèrdua de 50 milions d'euros per a Allianz (que compta amb una participació en el consorci d'Autostrade el 60%). La companyia explica que aquestes quantitats suposen un 1% de l'estimació d'ingressos de Talanx; un 0,5%, per Allianz i un 2% per a l'estimació de Swiss Re.

JP Morgan assenyala que hi ha dos destins d'aquestes quantitats. La primera és per al dany causat en l'estructura del pont i la segona, per cobrir la interrupció del negoci de l'operador de peatge. A més, hi ha una exposició d'assegurança en termes de responsabilitat cobertura, assegurança de vida i assegurança d'automòbil. Finalment, pot haver-hi cobertura per a la interrupció de negocis per al ferrocarril línia.

De moment, JP Morgan es mostra caut, ​​ja que la causa de l'accident encara no es coneix, i pel fet que la cobertura de l'assegurança és complexa, "les nostres estimacions de la pèrdua assegurada són en aquesta etapa en què encara no es coneix la totalitat del mal". Però matisen que hi ha una quantitat límit que l'asseguradora ha de pagar.

"És per això que creiem que en total, mentre que la pèrdua assegurada és gran, és poc probable que tingui un impacte material en els guanys de 2018 dels tres grups nomenats", expliquen en un informe.

AUTOSTRADE OFEREIX AJUDA DE 500 MILIONS D'EUROS

Aquest cap de setmana, l'administrador delegat per Itàlia de la concessionària d'autopistes Autostrade, Giovanni Castellucci, va anunciar la creació d'un fons de 500 milions d'euros per costejar les "despeses immediats" de les víctimes de l'ensorrament del pont Morandi, el enfonsament del qual ha causat la mort d'almenys 43 persones.

El Govern italià considera "molt modesta" la xifra de 500 milions d'euros del fons anunciat per Autostrade, filial d'Atlantia i concessionària de l'autopista A10, per sufragar les "despeses immediats" de les víctimes de l'ensorrament del pont Morandi a Gènova el passat 14 d'agost, i està treballant en les possibles sancions que podrien imposar-se a la companyia.

A més, el Govern italià treballa en la sancions que podria aplicar contra Atlantia. "L'informe de les possibles multes està en la meva bossa i ha estat viatjant amb mi aquests últims dies", apunta Giuseppe Conte, primer ministre italià, en una entrevista al diari Il Corriere della Sera.

El primer ministre assegura, en l'entrevista, que ja han rebut ofertes alternatives a Atlantia (matriu d'Autostrade) per reconstruir el pont. Les accions de l'empresa italiana i sòcia d'ACS per Abertis pugen un 3,55% a la Borsa de Milà, després que dilluns es deixessin gairebé un 5%. Des de l'ensorrament del pont, els títols han caigut gairebé un 30%.

Noticias relacionadas

contador