luigi di maio

El viceprimer ministre italià i líder del Moviment 5 Estrelles, Luigi Di Maio, ha assenyalat que el país transalpí podria superar el límit de dèficit públic del 3% del PIB l'any que ve en el seu esforç de finançar les mesures de despesa compromeses abans de formar govern.

"No excloc (excedir el límit del 3%), tot és possible. Però no puc dir-ho ara, estem treballant en els pressupostos", ha assenyalat Di Maio en declaracions al diari Il Fatto Quotidiano, recollides per Reuters. S'espera que el dèficit sigui més alt que la projecció inicial a causa d'un creixement econòmic més lent i majors taxes d'interès.

Conte ha assegurat que el pressupost per 2019 ha de ser "realista" i que presentarà l'esborrany a finals de setembre

Per la seva banda, el primer ministre italià, Giuseppe Conte, va assegurar fa uns dies que el pressupost per a 2019 ha de ser "realista". El govern presentarà l'esborrany del pressupost a finals de setembre i ja l'octubre ho anunciarà la Unió Europea.

D'altra banda, el viceprimer ministre italià ha reiterat que el govern té la intenció de nacionalitzar les autopistes de peatge, que actualment són administrades per Autostrade, empresa controlada per Atlantia.

Noticias relacionadas

contador