ep el presidente de inditex pablo isla da un discurso en los premios forbes que reconocen su labor
Ricardo Rubio - Europa Press

Un moment complicat, en el qual la meitat de les botigues del grup Inditex tenen la persiana abaixada. La propietària de Zara ha confirmat aquest matí que manté tancats més de 3.700 establiments. Per això, el seu negoci ha donat un gir als països més afectats pel Covid-19 per a centrar-se en el negoci online i compensar així la caiguda de vendes en aquest trimestre.

  • 43,06€
  • 0,67%

"En els mercats on estan tancats [els establiments], existeix la possibilitat de comprar online i és on estem centrats, continuar amb el nostre negoci com sigui possible", ha remarcat el seu president Pablo Isla a la conferència amb analistes amb motiu de la presentació de resultats anuals de 2019.

Els inversors han preguntat com està afectant aquesta situació als inventaris i al model de producció. Quant a aquest últim, Isla ha volgut destacar la "flexibilitat". "En producció no estem notant un impacte significatiu i, logísticament, estem centrats en desenvolupar el negoci online tant com sigui possible".

A més, ha insistit que es tracta d'una situació "temporal". Inditex no ha aclarit el dubte de si realitzarà un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTE) per als treballadors dels seus 1.500 establiments a Espanya. Sí ha que ha indicat que analitza la situació dia a dia. A la Xina, actualment, només té tancades 11 botigues.

Per a fer front a aquesta situació de crisi, canviant dia a dia, Inditex ha provisionado 287 milions d'euros i ha congelat la decisió sobre què fer amb el dividend fins a l'estiu, al consell previ a la seva junta d'accionistes.

De moment, el seu principal matalàs és la seva caixa, perquè té una posició financera neta positiva de 8.100 milions d'euros. Un dels aspectes que Isla ha recalcat al mercat per procurar transmetre una sensació de tranquil·litat sobre l'esdevenidor del gegant gallec.

La matriu de Pull & Bear, Oysho, Bershka i Massimo Dutti va tancar 2019, inclosa la provisió, amb el millor benefici de la seva història. El seu resultat va créixer un 6% i va aconseguir la xifra de 3.639 milions d'euros. Els ingressos anuals es van disparar un 8%, fins a 28.282 milions.

Noticias relacionadas

contador