iberdrola elgea
12,32€
  • -0,05€
  • -0,36%

"Mai es poden descartar les turbulències polítiques, però l'entorn per a Iberdrola es veu millor que abans a Espanya, Brasil i al Regne Unit". Segons els analistes d'HSBC, Iberdrola "fa el correcte... una altra vegada". Al seu últim informe sobre l'energètica espanyola donen un reconeixement a la seva gestió i consideren que el mercat "ha interpretat de forma massa negativa" el possible impacte de la regulació britànica en el seu negoci.

Les bones perspectives sobre Iberdrola han fet que HSBC n’elevés el preu objectiu fixat per l'energètica de 6,8 euros per acció a 7,8 euros i ha millorat, a més, la seva recomanació des de 'mantenir' a 'comprar'. El nou preu objectiu, afegeixen, "implica un potencial del 10,7%". Els títols de l'energètica se situen aquest dilluns als 7,04 euros.

"Creiem que el perfil de risc d'Iberdrola ha retrocedit durant els últims mesos, mentre que el nou creixement s'ha aconseguit a través de licitacions guanyades", apunten els analistes. En aquest sentit, valoren de forma positiva la decisió del Govern espanyol de fixar la retribució de les xarxes de distribució en un 5,6% per al pròxim període regulador i el canvi a la metodologia WACC. El canvi "seria positiu per a Iberdrola, ja que amb l'actual metodologia el retorn sobre la inversió hauria baixat al 3,6% des del 6,5%", indiquen. A més, amb la fixació de la retribució, el Govern "dona visibilitat sobre els ingressos per a cinc anys més per al negoci de distribució a Espanya, que representa un 17% de l'EBITDA".

Pel que fa al negoci al Regne Unit, HSBC apunta que la decisió de vendre els actius de generació convencional arriba en un bon moment i ajuda a reduir el risc per al negoci. A més, la venda de Scottish Power Generation -la filial que agrupava els seus actius de generació convencional- a Drax ha contribuït que Iberdrola arribi gairebé a la meitat del pla de rotació d'actius que té com a horitzó 2022.

També hi ha bones paraules per l'aposta per l'eòlica marina d'Iberdrola a escala global. Els analistes valoren positivament els projectes que acaba de guanyar la seva filial nord-americana, Avangrid, a Massachusetts i consideren que "amb al voltant de 10 GW de capacitat a través de subhastes per als propers anys, Iberdrola té oportunitats significatives d'augmentar la seva capacitat en mar oberta allà". Iberdrola és, a més, un dels dos únics actors del mercat eòlic marí amb presència tant a Europa com als Estats Units, valora HSBC i recorda que el seu principal rival és la danesa Orsted.

"Amb el risc a Espanya en un nivell raonablement modest, el risc regulador al Regne Unit ha estat percebut de forma massa negativa, en la nostra opinió. La sòlida posició en eòlica marina a banda i banda de l'Atlàntic, el creixement al Brasil i un entorn més benigne per als bons, creiem que Iberdrola, a causa de l'historial del seu equip directiu en jutjar l'entorn i anticipar de forma correcta en les seves decisions, mereix una valoració més gran que estigui en línia amb l'estatus de refugi que considerem que té", sosté HSBC.

Noticias relacionadas

contador