ep teresa ribera ministrala transicion ecologica
CONGRESO

La transició energètica és, a més d'un desafiament, una oportunitat. La ministra per a la Transició Energètica, Teresa Ribera, ha temptat els inversors internacionals recordant-los que Espanya està immersa en la transformació de la seva economia i que sobre la taula hi ha plans per 200.000 milions. Un esforç que farà el sector públic i per al qual es busca atraure el privat.

"La transformació de la nostra economia cap a una neutra en carboni ofereix grans oportunitats i els pilars d'aquest canvi seran les energies renovables i l'eficiència energètica", ha afirmat Ribera durant el seu discurs d'obertura del fòrum Spain Investors Day, la cita de les grans cotitzades perquè inversors nacionals i internacionals coneguin millor el seu negoci.

La ministra ha recordat que durant les pròximes setmanes la seva cartera presentarà el full de ruta que definirà la política energètica d'Espanya per a la pròxima dècada i que "hi haurà diners públics i senyals públics per fomentar la inversió del sector privat".

Per complir amb els objectius mediambientals compromesos amb la Unió Europea, Espanya ha d'instal·lar 50.000 megawatts (MW) renovables durant la pròxima dècada. El Ministeri preveu subhastar al voltant de 5.000 MW anuals fins al 2030 per aconseguir que la penetració de les energies netes arribi al 35% fixat, des del gairebé 18% actual.

A més de la inversió en nova generació renovable, el Ministeri posarà el focus en l'eficiència energètica i en altres camps relacionats amb l'energia que ajudarà a aconseguir que la transició energètica sigui "justa" per a tots com el desenvolupament d'infraestructures, de sectors comercials o de millores en els usos de l'aigua.

"Com a resultat de la millora en l'eficiència i la inversió en renovables es reduirà la dependència energètica d'Espanya", ha subratllat Ribera, que actualment està molt per sobre de la mitjana europea.

"Hem de mobilitzar 200.000 milions d'euros durant la pròxima dècada i es repartiran entre mesures d'eficiència energètica (40%), desenvolupament de renovables (45%) i xarxes (12%)", entre altres mesures, ha apuntat la ministra.

Noticias relacionadas

contador