ep parque eolicoiberdrolapais vasco
IBERDROLA
11,43€
  • -0,10€
  • -0,87%

Navarra comptarà amb quatre nous parcs eòlics el 2020. Iberdrola ha presentat aquest dilluns el Complex Cavar, un projecte integrat per quatre parcs amb una capacitat instal·lada de 111 megawatts que començarà a construir aquest any per posar en operació el 2020.

El Complex Cavar "és un dels majors parcs eòlics que Iberdrola ha estat desenvolupant a Espanya durant els últims anys", afirma la companyia que presideix Ignacio Sánchez Galán. Per promoure aquest projecte compta amb el suport de Caixa Rural de Navarra i suposarà una inversió superior als 100 milions d'euros.

Els quatre parcs estan situats als municipis de Cadreita i Valtierra i, quan entri en operació, generarà energia suficient per proveir uns 46.500 llars l'any. A més, aquesta generació neta permetrà evitar l'emissió de 84.000 tones de CO2 l'any.

Els aerogeneradors els posarà Siemens Gamesa. El fabricant subministrarà 32 molins SG 3,4-132, de 3,4 MW de potència unitària, "els majors utilitzats fins ara en un parc eòlic terrestre a Espanya", afegeix Iberdrola. La pala d'aquests aerogeneradors té una longitud de 64,5 metres i un diàmetre de rotor de 132 metres, "el model és òptim per a emplaçaments de vents mitjans i alts".

700 MW 'VERDS' A ESPANYA

El Complex Cavar serveix a Iberdrola per reforçar la seva aposta per les renovables a Espanya. L'energètica preveu construir 700 MW eòlics i fotovoltaics aquest any i consolidar amb això el seu "lideratge com a promotor eòlic al país". Actualment compta amb 5.700 MW eòlics als quals se sumaran altres 2.000 MW 'verds' (eòlics, fotovoltaics i hidroelèctrics) projectats pel grup a tot el món per a aquest any. La seva capacitat renovable instal·lada a Espanya puja a 15.800 MW i supera els 29.500 MW a tot el món.

Cavar, a més, serà el primer projecte eòlic que Iberdrola desenvolupi a Espanya la generació del qual serà venuda a empreses a través de contractes bilaterals a llarg termini (PPA, en la sigla en anglès). Aquest tipus de contractes compleixen una doble finalitat: d'una banda, proporcionen estabilitat a les inversions de les energètiques; de l'altra, asseguren al consumidor un subministrament d'energia a preus competitius i predictibles, cosa que li permet tenir controlats els seus costos.

Durant l'últim any, l'energètica ha tancat acords PPA amb Kutxabank, Euskaltel i Uvesco, tots associats al projecte fotovoltaic Núñez de Balboa que està desenvolupant a Extremadura. Aquesta fórmula, molt popular en altres mercats i que va obrint-se camí a Espanya, li ha servit per apuntalar els seus ingressos en països com els Estats Units o Mèxic.

La seva filial nord-americana, Avangrid, té contractes de PPA en gran part de les seves instal·lacions renovables. Entre els seus clients es troben gegants com Google, Amazon, Nike, Apple i Facebook.

A Mèxic, per la seva banda, té signat un PPA amb Grup Modelo. La cervesera rebrà l'energia necessària per a la seva producció d'un parc eòlic ubicat en Puebla. S'espera que aquest parc entri en operació el 2019 i que, amb els gairebé 490 GWh que subministrarà a la cervesera, s'evitin al voltant de 225.000 tones de diòxid de carboni (CO2).

Noticias relacionadas

contador