ep archivo   una mujer pasea cargada con varias bolsas una de ellas perteneciente a la tienda hm
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

El grup detallista de moda H&M ha anunciat aquest dimecres que retallarà uns 1.500 llocs de treball com a part de la campanya de reducció de costos. Així mateix, ha assenyalat que registrarà un càrrec per reestructuració de 800 milions de corones sueques (75,8 milions de dòlars) al quart trimestre.

Els acomiadaments formen part del pla de reducció de costos que va llançar l'empresa al mes de setembre passat, amb l'objectiu d'estalviar 2.000 milions de corones sueques a l'any.

"El programa de costos i eficiència que hem iniciat implica la revisió de la nostra organització i som molt conscients que els companys se'n veuran afectats", ha dit la consellera delegada Helena Helmersson en un comunicat.

Després d'això, ha assegurat que "donarem suport als nostres col·legues en la recerca de la millor solució possible per al seu proper pas".

Victoria Scholar, responsable d'inversions d'Interactive Investor, assenyala que detallistes com H&M "s'enfronten a un còctel de pressions que inclou la desaparició del carrer principal (de compres), la inflació dels costos, l'afebliment del consumidor i la desacceleració econòmica".

"També hi ha el problema del medi ambient, que està animant els compradors conscients de l'ecologia a deixar de comprar moda ràpida i barata en grans volums, per passar a comprar menys articles de segona mà o més cars i duradors. Per això, la marca de moda sueca s'ha vist obligada a prendre decisions difícils per reduir la càrrega de costos, acomiadant milers de treballadors per estalviar en eficiència”, afegeix.

Els inversors, indica, estan "reaccionant positivament" i les accions cotitzen lleugerament a l'alça, "compensant part de la caiguda del 34% de les accions d'aquest any com a conseqüència de la incertesa macroeconòmica i geopolítica, així com de la volatilitat del mercat" que ha frenat la demanda de les accions".

Noticias relacionadas

contador