ep archivo   tienda hm
EUROPA PRESS - Archivo

H&M ha registrat entre el juny i l'agost uns resultats molt per sota dels esperats, enmig de l'alta inflació i la desacceleració de la despesa del consumidor. A més, la cadena de moda sueca ha anunciat que planeja estalviar costos. La reacció a la borsa arrossega Inditex, que es deixa al voltant d'un 2%.

En concret, el benefici abans d'impostos al tercer trimestre fiscal del grup va caure fins a 689 milions de corones sueques des dels 6.090 milions de l'any anterior. Els guanys operatius van baixar un 86%, per sota de les estimacions dels analistes.

La xifra inclou un càrrec comunicat prèviament de 2.000 milions de corones per la liquidació d'operacions a Rússia.

Per la seva banda, les vendes del tercer trimestre d'H&M van caure un 4%, excloent-ne els canvis de moneda, i els ingressos van pujar un 7%.

La directora executiva de la companyia, Helena Helmersson, declarava a principis d'any que el grup tenia l'objectiu de duplicar les vendes per al 2030, però de moment no sembla que vagi per bon camí, a diferència d'Inditex, el seu principal competidor.

A més, H&M ha donat a conèixer que planeja retallar costos en 2.000 milions de corones sueques, mesures que es preveu que entrin en vigor a la segona meitat del proper any.

"Les vendes van perdent tracció a mesura que avança l'any i s'enfosqueix l'entorn macroeconòmic", opinen a Bankinter. Creuen que és "difícil que el grup aconsegueixi l'objectiu d'un augment anual d'entre el 10% i el 15% de les vendes (fins a duplicar la xifra actual el 2030) en un entorn d'alentiment del consum global i especialment a Europa" (66,5% de les vendes el 2021) i tancament d'operacions a Rússia i Ucraïna (185 botigues, 4% del total)”.

Afegeixen que el grup "podria compensar un panorama de creixement de vendes més feble diferint inversions, però això alentiria el programa d'optimització de la seva estructura de costos i racionalització de la xarxa, minvant el potencial de creixement a mitjà termini".

Noticias relacionadas

contador