ep archivo   tienda de hm en castellana 200
EUROPA PRESS - Archivo

Les vendes d'H&M s'han reduït un 4% al tercer trimestre fiscal (que abasta de juny a agost), de manera que la cadena de moda sueca va facturar durant aquest període 57.450 milions de corones sueques (uns 5.384 milions d'euros). La companyia presentarà els seus resultats complets el proper 29 de setembre.

La xifra de vendes es col·loca per sota de l'estimada, amb la companyia afectada per la inflació i el seu efecte als compradors.

En un comunicat, el grup H&M ha reconegut que “el tercer trimestre va començar feblement, com la indústria a molts dels principals mercats de la companyia”. Tot i això, ha assegurat que "les vendes van millorar seqüencialment durant el trimestre i les col·leccions de tardor van començar millor que l'any passat".

Els darrers comptes presentats per la companyia, els del primer semestre del seu exercici fiscal, van reflectir un benefici net de 3.899 milions de corones sueques (365 milions d'euros), xifra que representa una millora del 130% respecte al resultat obtingut durant aquest període de l'exercici previ.

"Les vendes reflecteixen la suspensió d'operacions a Rússia, sisè mercat més gran del grup i que representa el 4% dels ingressos i, sobretot, la desacceleració del consum de productes no bàsics. Les vendes van perdent tracció a mesura que avança l'any i s'enfosqueix l'entorn macroeconòmic", apunten els analistes de Bankinter.

Consideren que "les perspectives per al 2022 s'enfosqueixen. Creiem que és difícil que el grup aconsegueixi l'objectiu d'un augment anual d'entre el 10%-15% de les vendes (fins a duplicar la xifra actual el 2030) en un entorn d'alentiment del consum global".

Noticias relacionadas

contador