goirigolzarri caixabanbankia portada

"Estem davant un procés d'integració molt complex". Són les paraules de José Ignacio Goirigolzarri, futur president de CaixaBank quan Bankia sigui absorbida per l'entitat controlada per La Caixa.

  • 1,78€
  • 2,65%
  • 4,94€
  • -0,02%

"Sobre el paper és molt bonic, però tots els processos d'integració són complexos i aquest també ho serà", ha afegit el directiu. "Falten sis o set mesos per començar la integració i mentrestant hem de continuar operant com dues entitats", ha comentat l'actual president de Bankia.

Per part seva, CaixaBank està convençut que Bankia és el millor company que hagués pogut triar per a escometre un procés de consolidació en l'actual context econòmic, després d'haver analitzat profundament tots els números durant la fase de 'due diligence', que va derivar ahir en el vistiplau a l'operació per part dels respectius consells d'administració.

"Per a casar-se en temps difícils és important triar la parella correcta i nosaltres estem convençuts de tenir un bon company", ha indicat l'actual conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, a respostes dels analistes.

En qualsevol cas, Gortázar ha reconegut que, encara que els treballs van començar just abans de l'estiu, aquesta transacció requerirà de molt d'esforç d'ara endavant, si bé tractarà de no perdre el focus en el negoci i confia a no deixar-se clients pel camí. "Si ho fem bé, els resultats seran majors", ha sentenciat.

Entre els esforços que la nova CaixaBank --la marca Bankia desapareixerà-- haurà de realitzar, s'inclou clarament un procés de reestructuració que implicarà el tancament d'oficines i l'acomiadament d'empleats.

Gortázar creu que encara és molt aviat com per a oferir xifres sobre el potencial impacte, encara que ha admès que durant les converses de les últimes setmanes s'han plantejat estimacions preliminars. "No és moment de parlar sobre aquestes estimacions", ha postil·lat.

Finalment, Goirigolzarri ha assegurat sentir-se molt còmode amb l'estructura del nou consell, que s'ha conformat per professionals amb una gran experiència i molt independents. "Això és una cosa molt important per a mi", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador