china dl evergrande real estate
Flikr: Stephanie Kroos ( https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/ ) No changes made

La promotora xinesa Evergrande Group, amb problemes de liquiditat, ha evitat a l'últim minut un incompliment desestabilitzador per tercera vegada l'últim mes, i diverses tenidors de bons havien rebut pagaments de cupons endarrerits. Les accions de China Evergrande Group, que cotitzen a Hong Kong, han pujat un 5,49%, després de la notícia.

El mitjà de comunicació xinès Cailianshe ha informat que diversos tenidors de bons han rebut el pagament d'interessos dels tres trams de bons que tenien un total de més de 148 milions de dòlars que vencien el mes passat.

Els pagaments s'han efectuat al final d'un període de gràcia de 30 dies que va finalitzar dimecres, igual que va passar amb dos pagaments de cupons a l'estranger que vencien a finals de setembre i els períodes de gràcia dels quals van finalitzar a finals del mes passat.

L'impagament podria haver suposat un impagament formal per part de l'empresa i podria haver desencadenat provisions per impagament creuat per a altres bons en dòlars d'Evergrande, agreujant una crisi de deute que plana sobre la segona economia del món i que ha sacsejat els mercats globals.

"L'arranjament a curt termini sembla que està succeint, però hi ha un llarg camí per recórrer abans que aquest assumpte se solucioni. És aviat", ha dit la font amb coneixement de l'assumpte, referint-se a Evergrande i declinant ser nomenada sense autorització per parlar amb els mitjans.

Evergrande, el promotor immobiliari més endeutat del món, ha anat donant tombs de termini en termini durant les últimes setmanes mentre lluita amb més de 300.000 milions de dòlars en passius, 19.000 milions dels quals són bons del mercat internacional.

Noticias relacionadas

contador