ep evo banco
EUROPA PRESS
7,25€
  • -0,03€
  • -0,38%

El Banc Central Europeu (BCE) ha donat la seva aprovació a la compra d'EVO Banc a Bankinter. Així ho ha comunicat l'entitat als treballadors del banc que serà absorbit, segons han confirmat fonts sindicals, que estimen que l'operació podria formalitzar-se a finals de maig.

Les mateixes fonts expliquen que a finals d'aquest mes començarà a forjar-se el canvi de plataforma informàtica per integrar els serveis d'EVO en els de Bankinter una vegada que ja disposa de l'autorització del BCE, com va avançar el diari El Español. L'entitat va rebre l'autorització en primera fase de l'operació per part de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) el passat mes de desembre.

Els representants dels treballadors no han rebut cap informació sobre la seva situació un cop es completi l'operació i critiquen que existeix "hermetisme" per part del banc, si bé, María Dolores Dancausa, consellera delegada de Bankinter va avançar en una presentació de resultats que l'entitat que no té entre els seus plans reduir la plantilla conjunta. "No està en el nostre cap fer cap ERO", va dir.

Bankinter va anunciar el passat mes de setembre la compra del negoci bancari d'EVO i la seva filial de crèdit al consum irlandesa, Avantcard. L'operació impactarà amb 99 milions d'euros en el seu capital, equivalents a 29 punts bàsics sobre la ràtio de capital CET1 fully loaded corresponent al tancament de juny.

Noticias relacionadas

contador