ep dana dunne consejero delegado de edreams odigeo
EDREAMS ODIGEO - Archivo

L'agència de viatges 'online' eDreams Odigeo va registrar pèrdues netes de 24,4 milions d'euros durant el primer trimestre del seu exercici fiscal, finalitzat el 30 de juny, en contrast amb els guanys de 9 milions d'euros obtingudes un any abans.

  • 6,82€
  • 2,40%

El grup va registrar una pèrdua neja ajustada de 23,6 milions d'euros entre abril i juny, en plena pandèmia del coronavirus, enfront del benefici ajustat de 9 milions d'euros d'un any abans.

eDreams Odigeo va tancar el primer trimestre fiscal amb un marge sobre ingressos de 16,6 milions d'euros, xifra un 88% inferior a del mateix període de l'any passat. La companyia ha explicat que aquest descens es deu al fet que les reserves van caure un 87% per efecte de la crisi sanitària.

"Durant el primer trimestre de l'any fiscal es va mantenir la important baixada en les reserves a causa de la propagació de la Covid-19 i a les consegüents restriccions. No obstant això, la millora gradual dels volums des d'abril, al costat de la moderació de les restriccions als viatges, va generar una entrada de capital circulant de 21,6 milions d'euros", ha destacat la companyia.

El resultat brut d'explotació (EBITDA) de l'agència de viatges 'online' es va situar en -15,6 milions d'euros, enfront dels 19,4 milions de l'any anterior, mentre que l'EBITDA ajustat també va ser negatiu (-14,7 milions) en contrast amb els 28,1 milions de 2019.

"Malgrat aquest difícil període, el nostre model de negoci ha demostrat solidesa i capacitat d'adaptació, i em satisfà el progrés que hem aconseguit durant el trimestre. Les mesures que adoptem abans de la pandèmia, orientades a assegurar una major diversificació dels ingressos, han demostrat ser molt encertades", ha subratllat el conseller delegat d'eDreams, Dana Dunne.

El grup va tancar el mes de juliol amb una posició de liquiditat de 167 milions d'euros, inclosos els 115 milions d'euros no utilitzats de la seva Línia de Crèdit Renovable Super Sènior. "Això ens assegura una posició sòlida tan aviat com es pugui reprendre l'activitat normal", ha ressaltat l'empresa.

Noticias relacionadas

contador