• Els analistes troben a faltar més detalls sobre com impacta la norma fiscal sobre arrendaments
ep inditexguanyar2 mes2018 fins3444 milions i elevar el pay out al 60
EUROPA PRESS - Archivo
45,19€
  • -0,84€
  • -1,82%

Inditex acaba de presentar els seus resultats del primer trimestre amb un nou rècord en vendes i una alça anual del benefici net del 10%, fins als 734 milions. El grup defensa la "solidesa" d'aquest creixement i del model de negoci i va reiterar el seu objectiu de tancar l'exercici amb un augment en les vendes comparables d'entre el 4 i 6%. Segons Credit Suisse, però, aquest objectiu és optimista.

Per als analistes de Credit Suisse, Inditex dona poc detall sobre l'impacte de la normativa comptable sobre lloguers. El gegant tèxtil s'aplica per primera vegada la normativa comptable sobre arrendaments (NIIF 16) i els seus resultats del primer trimestre mostren un avanç en l'EBITDA el 49%, del 15% en l'EBIT i del 10% en el benefici net. "Excloent-ne els efectes de l'aplicació de les noves regles comptables, l'EBITDA avança un 9%, l'EBIT, un 7% i el benefici net, un 7%", explica Inditex al seu informe de resultats.

"Sense revelar la forma en què la norma IFRS 16 millora entre un 2 i un 4% el benefici net i com es desglossa en els costos d'arrendament, amortització i despeses financeres addicionals tant en l'exercici complet com en el trimestre, veiem impossible realitzar un model per a Inditex a base de la norma fiscal", explica en la seva anàlisi dels resultats del primer trimestre.

A causa d'això, les seves previsions seguiran basant-se en els comptes pre-IFRS 16 i "confiant en els comentaris de la companyia sobre l'EBIT, l'EBITDA i beneficis". Amb aquest base de comparació, Credit Suisse subratlla que els resultats d'Inditex del primer trimestre "fallen respecte a les previsions del consens de mercat registrades per Bloomberg". Les vendes avancen un 4,8% enfront del 7,7% esperat; l'EBIT es queda en 914 milions i el consens apuntava als 932 milions; i el benefici net en 708 milions versus els 736 milions que esperava el mercat.

Els analistes destaquen que "les vendes es van frenar entre març i abril, davant d'un avanç esperat del 2,7%, però durant el segon trimestre ja s'ha notat una millora (+9,5%) gràcies a l'empenta de les compres de primavera-estiu. "Seria extremadament sorprenent si es mantingués aquest ritme. Pensem que els objectius de vendes comparables d'entre un 4%-6% per a l'any fiscal són optimistes, el nostre pronòstic és que s'aconsegueixi un avanç del 2,7% durant el primer semestre i un 3,5% per a tot l'any.

Pel que fa a la cotització d'Inditex, Credit Suisse reitera que la valoració "no té en compte cap disminució en el creixement de les vendes, l'augment d'actius o retorn de la inversió" i manté la seva previsió de benefici per acció (+4% i -8% respecte al consens) per a aquest any i al següent. "Considerem que les accions estan sobrevaluades en base de la nostra previsió mitjana de vendes per als propers quatre exercicis (+6,1%) i benefici per acció (+4,2%)", apunten. Credit Suisse fixa el preu objectiu d'Inditex en 21 euros, un 20% per sota de la cotització actual dels 25,2 euros.

Noticias relacionadas

contador