inditex
45,47€
  • 0,77€
  • 1,72%

Els experts valoren aquest dimecres els resultats d'Inditex i destaquen, en primer lloc, que la tèxtil no compleix amb el que s'esperava pel que fa a ingressos, ja que es preveia un augment d'aquests del 8% durant el primer trimestre fiscal enfront del mateix període de 2018.

"Els resultats incompleixen àmpliament les previsions d'ingressos", assenyala Iván San Félix, analista de Renta 4, que també destaca que la implementació de la normativa IFRS 16 va tenir un impacte "elevat" en l'EBITDA i els resultats financers. "Calculem que l'impacte en el resultat net va ser molt reduït", afegeix.

Inditex ha reconegut que les condicions meteorològiques adverses en nombrosos mercats van tenir un impacte desfavorable en les vendes durant la segona meitat del primer trimestre. Renta 4 subratlla, en el costat positiu, el bon inici de vendes comparables durant el segon trimestre, a mesura que la climatologia s'ha normalitzat. Entre l'1 de maig i el 7 de juny, les vendes van avançar un 9,5%.

"Esperem impacte negatiu en cotització després d'incomplir la previsió d'ingressos i malgrat el bon inici del segon trimestre. Cap novetat sobre la guia 2019", indica San Félix. Inditex manté la seva previsió d'increment de vendes comparables d'entre el 4% i el 6% per 2019.

Els experts d'RBC també subratllen el fet que les vendes hagin estat inferiors al que s'esperava durant el primer trimestre. No obstant això, al mateix temps, ressalten que aquestes repunten "amb força" pel que fa a segon trimestre. Igualment destaquen que Inditex hagi reiterat els seus objectius de vendes comparables per a l'any.

"El marge brut del primer trimestre va ser més gran del que esperàvem, de +61 punts bàsics, en comparació amb la nostra estimació més estable, cosa que creiem que es pot reflectir la recent postura de preus d'Inditex. També creiem que la ràpida resposta d'Inditex, gràcies a un model de negoci integrat, li ha permès seguir superant i assolint fortes vendes durant el primer trimestre", expliquen des d'RBC.

Els analistes de Bankinter, per part seva, consideren que els resultats han estat positius, amb "certa recuperació de les vendes", menor impacte negatiu per tipus de canvi i marges sostinguts.

"Inditex ja ha recollit les perspectives de menor volatilitat en les divises emergents i un desenllaç constructiu en el front comercial i creiem que hauria de recuperar nivells més propers a la nostra valoració fonamental de 23,3 euros", assenyalen des de Bankinter.

Noticias relacionadas

contador