tienda-zara-grupo-inditex
Getty Images
42,85€
  • -1,02€
  • -2,33%

Els experts de JP Morgan revisen aquest dimecres el model de negoci d'Inditex davant els dubtes que han sorgit durant els últims temps respecte al model de negoci de la tèxtil. Aquests experts reiteren el seu consell de comprar per a la companyia gallega i el seu preu objectiu de 35 euros, un 45% per sobre del preu actual de cotització.

Des de JP Morgan es refereixen al fet que, durant els últims anys, els inversors hagin qüestionat cada vegada més la sostenibilitat del model de negoci de Zara, especialment en un context de creixent competència per part d'actors en línia i en un moment en què el sector està experimentant una pressió sostinguda sobre els seus marges a causa dels creixents reptes derivats dels canvis en el comportament dels consumidors. No obstant això, des del seu punt de vista, Inditex segueix sent un dels líders del sector.

"Creiem que Inditex segueix sent un dels millors actors del sector quant a l’agilitat, la rapidesa, la comoditat i la presència omni-canal, factors tots ells importants a l'entorn actual, per la qual cosa considerem que el model de negoci segueix sent tan rellevant com sempre", explica contundent Chiara Battistini, analista del banc nord-americà.

En aquest context, i malgrat els vents en contra de les divises, Battistini al·ludeix a l’acceleració del tercer trimestre, a la creixent posició de caixa que podrà aparèixer en els propers resultats i a la forta caiguda que han registrat les seves accions com a raons per mantenir-se positius en el valor. "Els nivells de cotització actuals ens semblen atractius", precisa aquesta experta.

MÉS ENLLÀ DE ZARA

JP Morgan sosté que, tot i que Zara continua sent, amb diferència, el concepte més important d'Inditex, durant els últims anys la resta de cadenes de la tèxtil han crescut a taxes de dos dígits, destacant-ne Pull & Bear, Massimo Dutti i Stradivarius, que han generat unes vendes anuals "molt superiors als 1.000 milions d'euros". Igualment, destaquen el comportament de Bershka, amb vendes superiors als 2.000 milions d'euros.

"Com a resultat, els conceptes 'més petits' són ara prou grans com per moure l'agulla i contribuir significativament al creixement i, per tant, no s’han de passar per alt. Veiem oportunitats significatives per a aquests conceptes 'més petits', ja sigui l'expansió física (basant-nos en la penetració actual de Zara, derivaríem un potencial per a més de 3.500 botigues addicionals en tots els altres conceptes, és a dir, el 68% dels xarxa de botigues actuals), una major amplitud d'oferta de productes i en línia", conclouen des de JP Morgan.

Noticias relacionadas

contador