credit suisse reflechit a de nouvelles reductions de couts selon le sonntagszeitung 20221003100518

Credit Suisse ha anunciat aquest dimecres, coincidint amb la celebració de la junta d'accionistes, que projecta pèrdues de 1.500 milions de francs suïssos al quart trimestre de l'any.

  • 0,82Fr.
  • 0,00%

La notícia es coneix precisament en un moment en què l'entitat està duent a terme una profunda revisió estratègica. Fa un mes, Credit Suisse va anunciar una sèrie de mesures per fer front als persistents mals resultats del banc d'inversió i a una sèrie de fallades en matèria de risc i compliment que l'han carregat amb uns costos per litigi molt elevats.

"S'espera que aquestes mesures decisives donin lloc a una reestructuració radical del banc d'inversió, a una transformació accelerada dels costos i a un capital reforçat i reassignat, tot això està avançant a bon ritme", ha dit el banc en una actualització de mercat aquest dimecres.

En una nota, l'entitat ha dit que ha continuat experimentant sortides netes d'actius, fluxos que eren aproximadament el 6% dels actius gestionats al final del tercer trimestre. I aquesta tendència, segons va confirmar Credit Suisse fa un mes, va continuar produint-se les primeres setmanes d'octubre i pot continuar el que resta d'any.

"En la gestió de patrimonis, aquestes sortides s'han reduït substancialment respecte als nivells elevats de les dues primeres setmanes d'octubre del 2022, encara que no s'han revertit encara", ha apuntat Credit Suisse.

El grup espera registrar una pèrdua de 75 milions de francs suïssos relacionada amb la venda de la seva participació Allfunds, mentre que s'espera que la disminució dels dipòsits i la reducció dels actius gestionats condueixin a una caiguda dels ingressos nets per interessos comissions recurrents i els honoraris, cosa que, segons el banc, probablement condueixi a una pèrdua per a la seva divisió de gestió patrimonial al quart trimestre.

"Amb l'impacte advers en els ingressos de la sortida prèviament revelada dels negocis i exposicions no essencials, i com es va anunciar prèviament el 27 d'octubre del 2022, Credit Suisse esperaria que el banc d'inversió i el grup reportin una pèrdua substancial abans d'impostos al quart trimestre del 2022, de fins a 1.500 milions de francs suïssos", ha confirmat el banc.

Tot i això, ha apuntat que "els resultats reals del grup dependran d'una sèrie de factors que inclouen el rendiment del banc d'inversió per a la resta del trimestre, la sortida contínua de les posicions no essencials, qualsevol deteriorament del fons de comerç i el resultat d'algunes altres accions, incloent-hi les possibles vendes de béns arrels".

Noticias relacionadas

contador