ep archivo   sede de grifols en barcelona cataluna espana
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Grifols ha caigut amb força aquest dimecres (-6,27%) fins a situar-se com el pitjor valor de l'IBEX 35. La farmacèutica acumula un descens superior al 35% des del començament d'any, només superada per Solaria, enmig del calvari provocat pel demolidor informe que al mes de gener passat va llançar Gotham City Research contra la companyia.

  • 9,19€
  • -0,65%
  • 6,50€
  • 0,23%

L'empresa d'hemoderivats ha intentat recuperar en aquest temps la confiança dels inversors duent a terme, fins i tot, diversos canvis al govern corporatiu.

De fet, la companyia catalana tornava a benefici al primer trimestre en guanyar 21 milions d'euros, en uns comptes en què els estrategs van veure "més llums que ombres", i que li van permetre rebotar a la borsa i atacar la resistència del curt termini que presenta als 9,67 euros.

Els experts creuen que, per anàlisi tècnica, no cal perdre de vista el suport que es troba als 9 euros, ja que si el deixa enrere, podríem acabar veient una extensió de les caigudes fins al nivell dels 8 euros.

Amb tot, tampoc descarten veure-hi noves pujades, encara que per això “hauríem d'esperar a la confirmació de la superació de la resistència dels 9,80 euros. Aquest seria un molt bon senyal que ens faria pensar en una extensió de les pujades fins al nivell dels 11 euros, i sense descartar un atac al nivell dels 12 euros", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

En aquest sentit, des de Barclays reconeixen els esforços del CEO, Nacho Abia, per millorar la situació de Grifols, especialment pel que fa al flux de caixa lliure (FCF, per les sigles en anglès), una de les principals preocupacions del mercat.

Per això, estimen que la companyia pot tornar a pujar al mercat gràcies a "que aquest camí cap a una millora constant del flux d'efectiu lliure, juntament amb el progrés significatiu de l'empresa en la reducció del palanquejament a través de la imminent desinversió d'SRAAS i l'emissió privada de bons per 1.000 milions d'euros, així com el progrés demostrable en la governança corporativa impulsarà un rendiment més gran de les accions de Grifols”, destaquen.

Tot i això, Grifols no està exempt de riscos com l'aprovació del fàrmac Vyvgart d'Angenx a CIDP per part de l'FDA (Food and Drug Administration) dels EUA que "probablement introduirà competència per al 25% de la demanda d'IVIG" de la companyia, conclouen a Barclays.

Noticias relacionadas

contador