target

Target cau més d'un 7% a Wall Street després de donar a conèixer uns resultats del primer trimestre del 2024 que han decebut el mercat. La minorista no ha aconseguit superar les expectatives del consens i s'ha quedat per sota de les previsions en guanys per primera vegada des del novembre del 2022. Les vendes tampoc no han convençut.

D'aquesta manera, la companyia ha obtingut un benefici net de 942 milions de dòlars, un 0,8% menys que els 950 milions de dòlars del mateix període de l'any anterior.

Això es tradueix en un benefici per acció (BPA) de 2,03 dòlars, enfront dels 2,05 dòlars dels tres primers mesos del 2023 i els 2,06 dòlars per títol esperats.

Pel que fa als ingressos totals, aquests han estat de 24.531 milions de dòlars, una baixada del 3,1% des dels 25.322 de l'exercici finalitzat el 29 d'abril anterior i en línia amb els 24.520 milions estimats.

Les vendes comparables, o vendes a la mateixa botiga, també han baixat un 3,7%, mentre que les vendes en línia de l'empresa s'han elevat un 1,4%, i l'ús de serveis que proporcionen productes als clients el mateix dia en què es demanen ha crescut gairebé un 9%, impulsat significativament per un augment de més del 13% al servei Drive Up de l'empresa.

Cal recordar que la companyia va anunciar fa tan sols dos dies que reduiria el preu d'aproximadament 5.000 articles comprats amb freqüència com llet, carn, pa, refrescs, fruites i verdures fresques, entrepans, iogurt, mantega de cacauet, cafè, bolquers, tovalloles de paper, aliments per a mascotes i més.

"Sabem que els consumidors se senten pressionats per aprofitar al màxim el seu pressupost, i Target és aquí per ajudar-los a estalviar més", explicava Rick Gomez, vicepresident executiu i director d'aliments, productes essencials i bellesa de Target.

"Els nostres equips treballen àrduament per oferir un gran valor cada dia, i aquests nous preus més baixos en milers d'articles se sumaran a grans estalvis addicionals per als milions de consumidors que compren Target cada setmana per a les necessitats diàries", afegia.

La taxa de marge d'ingressos operatius del primer trimestre s'ha situat al 5,3% el 2024, en comparació amb el 5,2% del 2023.

Per la seva banda, la taxa de marge brut ha arribat al 27,7%, enfront del 26,3% de l'any passat, cosa que reflecteix l'impacte net de les activitats de comercialització, incloent-hiº millores de costos que van compensar amb escreix taxes de rebaixes promocionals més altes, combinades amb menors ajustaments d'inventari comptable a físic.

Target ha mantingut el seu pronòstic anterior per a tot l'any, i espera que les vendes comparables oscil·lin entre planes i un 2% i que els guanys ajustats per acció siguin de 8,60-9,60 dòlars.

"El nostre exercici financer del primer trimestre va estar en línia amb les nostres expectatives tant en termes d'ingressos com de resultats, seguint la trajectòria que delineem per a aquest any i establint un retorn al creixement al segon trimestre", ha assenyalat Brian Cornell, president i conseller delegat de Target.

"De cara al futur, el nostre equip brindarà els seus serveis a través de preus més baixos, amb un assortiment rellevant per a la temporada, facilitat i conveniència, mentre seguim invertint en la nostra estratègia i iniciatives dʻeficiència per tornar a créixer i complir amb els nostres objectius financers a llarg termini", ha conclòs.

contador