ep logo de telefonica
Lino Mirgeler/dpa - Archivo

Moviment clau a l'accionariat de Telefónica. Per primera vegada des de fa més d'una dècada, CaixaBank rebaixa la seva inversió en Telefónica per sota del 5%. En concret, l'entitat financera se situa en el 4,87%, segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 4,51€
  • 0,72%
  • 4,09€
  • -0,05%

CaixaBank ha rebaixat la seva exposició a l'operadora del 5,19% al 4,8%, amb data d'avui, segons els registres del regulador. És significatiu perquè mantenia estable la seva posició des de juliol de 2007, independentment de les ampliacions o els moviments de capital que l'operadora dugués a terme.

Ara, aquest percentatge es redueix com a derivada de l'última retribució de Telefónica, on la companyia permetia als seus accionistes triar el dividend en metàl·lic o en accions i que va comportar una posterior ampliació de capital, del 2,63%. CaixaBank s'hauria decantat pel dividend en efectiu i, a conseqüència d'aquest moviment, la seva participació ha quedat lleugerament diluïda.

BBVA ES MANTÉ

No és el cas del BBVA que manté estable la seva inversió en la companyia presidida per José María Álvarez-Pallete des de fa encara més temps. En el seu cas, la inversió en Telefónica està situada en el 6,96% des de juliol de 2006. El banc es manté així com el primer accionista

El segueix, després del pas enrere de CaixaBank, BlackRock. El gegant nord-americà manté una inversió del 4,98%, invariable des del març.

Noticias relacionadas

contador