• La dirigent ha anunciat l'aposta de Banc Santander per la tecnologia blockchain
anabotin santander

La presidenta de Banc Santander, Ana Botín, aplaudeix la publicació de l'informe de valoració de Banc Popular elaborat per Deloitte abans de la resolució de l'entitat. "Ens sembla no només bo, sinó molt bo que es coneguin les dades de com estava Banc Popular en aquell moment, tot i que sí que preferim que hi hagi temes sobre aliances que no es publiquin", ha afirmat l'executiva del banc durant la presentació dels resultats.

Botín prefereix mantenir com a confidencials alguns aspectes del document referits a aliances comercials. Però la presidenta de Banc Santander destaca que la publicació íntegra d'aquest document és decisió de la Junta Única de Resolució (JUR), l'autoritat de resolució de la Unió Europea, i ha manifestat que Santander es troba "a l'espera" de les deliberacions que prenguin les autoritats comunitàries sobre això.

Botín rrebutja un impost especial a la banca per pagar les pensions: "La taxa impositiva ha de ser igual per a totes les empreses"

Ha indicat que el grup té com a objectiu "no perdre clients en Santander i en Popular". D'altra banda, la presidenta del banc càntabre ha destacat que el banc ha crescut "en clients vinculats, una combinació de major servei i portar més negoci. Intentem que hi hagi coordinació entre Popular i Santander". D'altra banda, Botín ha assenyalat que en la combinació del dos bancs han guanyat quota de mercat.

Ana Botín també ha valorat la proposta del PSOE de cobrar un impost a la banca per compensar la despesa en pensions. "La taxa impositiva ha de ser la mateixa per a totes les empreses i no es justifica que unes empreses tinguin un tipus impositiu més gran que altres", ha opinat. En aquest mateix punt, ha indicat que "Santander ha contribuït amb 3.000 milions d'euros a la crisi bancària i quan dic el Santander dic tots els accionistes".

Als Estats Units, Botín ha aplaudit la reforma fiscal de Donald Trump i ha confirmat que el banc "pujarà el sou dels treballadors espanyols als Estats Units per la reforma fiscal". Tot i això, la presidenta no està contenta al 100% amb el desenvolupament del seu banc en aquest país, encara que matisa que està en "el bon camí".

APOSTA PEL BLOCKCHAIN

Ana Botín ha anunciat l'aposta de Banc Santander per la tecnologia blockchain. L'entitat llançarà durant el primer trimestre del 2018 una nova eina digital recolzada per la tecnologia 'blockchain', que permetrà agilitzar les transferències entre països, així com fer-les més transparents.

Botín ha presentat 'Santander Pay', una eina que estarà disponible a Espanya, Brasil, Polònia i al Regne Unit i permetrà una "transparència total" tant en comissions com a tipus de canvi abans que s'executin les transaccions. "Esperem que Santander sigui un dels primers bancs globals en implementar la tecnologia 'blockchain' en pagaments entre particulars", ha comentat.

També ha valorat la possibilitat que el ministre d'Economia, Luis de Guindos, arribi a la vicepresidència del Banc Central Europeu (BCE). Un opció que és benvinguda per Ana Botín. "Ha fet un gran treball com a ministre i seria una bona notícia". Ana Botín ha reclamat que Espanya ha d'estar "ben representada en les institucions de la Unió Europea (UE), perquè els espanyols tenen molt a aportar-hi".

Noticias relacionadas

contador