• "Podem reinvertir els estalvis obtinguts per la rebaixa fiscal a salaris més alts, més préstecs... i això és una bona notícia", ha afegit
ana botin santander

Ana Botín, presidenta de Banc Santander, compareix aquest dimecres davant els mitjans per explicar els seus resultats de 2017. Abans de parlar davant la premsa espanyola, la màxima responsable de l'entitat càntabra s'ha assegut amb la cadena nord-americana CNBC, a la qual ha concedit una entrevista en la qual ha afirmat, entre altres coses, que les mesures preses pel president dels Estats Units, Donald Trump, han estat "bones" per a l'economia fins al moment, alhora que ha minimitzat els comentaris d'aquest sobre comerç.

  • 4,86€
  • 1,17%

"Busco accions, no paraules, i les accions fins ara són bones per a l'economia", va dir aquest dimecres Botín a CNBC després de ser preguntada sobre els comentaris de Trump respecte al TLCAC (Tractat de Lliure Comerç entre Estats Units, Centre-Amèrica i República Dominicana).

"Estem molt animats, per exemple, amb els nomenaments de la nova Administració en l'aspecte financer. Estan absolutament interessats en mantenir un sector financer fort, però també volen que els bancs donin suport al creixement", ha afirmat, i alhora ha afegit: "Podem reinvertir els estalvis obtinguts per la rebaixa fiscal a salaris més alts, més préstecs... i això és una bona notícia".

Banc Santander ha comunicat aquest dimecres que, en el conjunt de 2017, ha guanyat 6.619.000 d'euros, un 7% més, i ha reiterat els seus objectius per a 2018, manifestant el seu optimisme per a aquest any. Per al període d'octubre a desembre, el banc ha comunicat un benefici net de 1.540 milions d'euros. Durant aquest període, els analistes esperaven un benefici de 1.460 milions.

Botín ha reiterat a la CNBC el missatge de la nota enviada a primera hora per l’entitat. La presidenta del Santander s'ha mostrat "molt contenta" amb l'any en general, assenyalant que el Brasil i Mèxic ho van fer bé, però també els Estats Units i Espanya.

"2017 va ser un any molt important per als Estats Units i realment crec que estem davant d'un punt d'inflexió", va assenyalar Botín. "Estic bastant entusiasmada amb el que podem fer als Estats Units. A l'economia dels Estats Units li està anant molt bé", ha afegit.

El benefici atribuït de Santander als Estats Units el 2017 va baixar un 8%, fins a 332 milions d'euros a causa, en part, de l'impacte dels huracans a Dallas, Florida i Puerto Rico.

Noticias relacionadas

contador