ep archivo   fachada de la sede central de aena a 6 de marzo de 2023 en madrid espana
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo

Els experts de Barclays han retallat les seves previsions sobre el benefici d'Aena de cara a l'any que ve, perquè considera que hi ha un "potencial limitat" del règim regulatori aeroportuari DORA III. Tot i això, mantenen el seu consell de neutral sobre els títols de la companyia.

  • 175,80€
  • 0,74%

El Document de Regulació Aeroportuària (DORA) és l'instrument bàsic de definició de les condicions mínimes necessàries per garantir l'accessibilitat, suficiència i idoneïtat de les infraestructures aeroportuàries i la prestació adequada dels serveis aeroportuaris bàsics de la xarxa d'aeroports d'Aena, tot això establert per períodes quinquennals. L'últim, aprovat pel Govern per al període 2022-2026, genera dubtes a Barclays.

"Macro i trading han canviat ràpidament des del 2021, quan es va establir el marc regulador actual", comenten els analistes del banc britànic, que creuen, després de realitzar una "anàlisi de sensibilitat" sobre aquest, que hi haurà un "augment limitat dels guanys" per a la divisió aeronàutica, cosa que resultarà en un augment de preu de només 1% anual en el nostre cas base”.

Per això, han decidit canviar les estimacions de benefici per acció. Per a aquest any la mantenen sense canvis en 9,34 euros, però per a l'any que ve l'han rebaixada des dels 11,06 euros anteriors als 10,66 euros actuals. A més, reiteren el preu objectiu que atorguen als seus títols, de 160 euros, així com el seu consell de neutral.

L'analista tècnic de Bolsamanía, César Nuez, destaca que Aena ha aconseguit cobrir el buit baixista que va deixar el 24 de maig passat, cosa que és un "bon senyal per al curt termini, si bé cal tenir present que, des de fa mesos que s'està movent en una banda lateral".

Per això, aconsella estar molt pendents d'un tancament per sobre de 153,80 euros, ja que aquest seria el senyal que confirmaria "l'inici d'un nou impuls alcista que ens faci pensar en una extensió de les pujades fins als màxims històrics dibuixats a mitjans del 2019, als 174,30 euros".

Noticias relacionadas

contador