ep archivo   un grupo de personas frente al panel del orden de vuelos en la terminal t4 del
Alberto Ortega - Europa Press - Archivo

Fitch Ratings ha confirmat aquest divendres la nota a llarg termini que atorga a Aena, d''A-', amb perspectiva estable. L'agència de qualificació creditícia ho ha fet emparant-se en la recuperació del trànsit a la xarxa d'aeroports durant el 2022 i el 2023, i també per la generació més gran de flux de caixa "en un context de baix nivell d'inversions a Espanya i d'un estricte control de costos".

  • 175,70€
  • -0,06%

Així ho explica Fitch al seu informe, del qual se'n fa ressò la pròpia companyia en una nota remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Tot i això, l'agència avisa que l'entorn operatiu d'Aena "està subjecte a interferències polítiques, desafiaments a mitjà termini per a la indústria de l'aviació i potencials fusions i adquisicions". Tot això, remarca, ha estat tingut en compte en la seva anàlisi.

En particular, Fitch assenyala que "la intervenció política en el passat, que va modificar unilateralment els acords contractuals entre Aena i els seus arrendataris minoristes el 2021, dona incertesa sobre la previsibilitat de l'entorn legal i operatiu espanyol" en què funciona Aena.

A més, l'agència de qualificació subratlla que les recents dificultats de la companyia en la licitació del contracte 'duty-free' per als lots de Madrid i Catalunya "no afecten el perfil creditici d'Aena", ja que Fitch ha incorporat les seves projeccions" una assumpció prudent de rendes mínimes anuals garantides per al comerç al detall”.

Tot això, assenyala Fitch, "posiciona còmodament Aena" al rating 'A-', amb una projecció de deute net sobre l'Ebitda ajustat de 2,5 vegades per al període 2023-2027.

contador