repsol portada  1
14,95€
  • -0,10€
  • -0,66%

Barclays segueix veient a Repsol amb certa precaució. El banc britànic ha reiterat al seu últim informe el consell d''igual que el mercat' i el seu preu objectiu de 19 euros per acció (un potencial alcista del 26,2% respecte als seus nivells de cotització, als 15,05 euros) sobre la petroliera espanyola. L'entitat justifica la seva postura perquè "tot i que les seves estratègies són correctes per crear valor a llarg termini, seguim veient millors oportunitats d'inversió en altres llocs".

Barclays redueix, a més, les previsions d'ingressos que espera de Repsol al primer trimestre un 3%. Una retallada que "descompta els marges de refinament més fluixos del que s'esperava".

Com catalitzadors per al títol, el banc britànic es fixa en els efectes de l'OMI 2020 (el límit mundial que s'imposarà a les emissions d'òxid de sofre i que situaria a la petroliera espanyola en una situació avantatjosa respecte als seus competidors) i en "la millora de la situació a Veneçuela".

Precisament, el passat 4 d'abril Repsol va cedir un 1% en l'IBEX després d'una rebaixa en la seva previsió de beneficis duta a terme per Barclays.

Una retallada que el banc va justificar llavors pels riscos veneçolans, després de recordar que un 24% de les reserves de cru de la petroliera es troben al país llatinoamericà.

A això se suma la tensió geopolítica líbia que ja està afectant el preu del petroli impulsant. Barclays ha assenyalat que en aquesta regió la tasca de Repsol havia estat pitjor recentment.

La hipòtesi alcista d'aquest valor suposaria per Barclays que "els preus del cru es recuperen i tornen als nivells dels 90 dòlars per barril". Per contra, el cas baixista passa per uns preus del petroli a l'entorn dels 40 dòlars el barril.

Noticias relacionadas

contador