la-commission-europeenne-ouvre-une-enquete-sur-les-pratiques-d-apple

Apple va anunciar aquest dilluns que començarà a fer servir els seus propis xips per als seus ordinadors Mac, assegurant que les primeres màquines estaran llestes enguany. Finalitzarà així una dependència de gairebé 15 anys d'Intel Corp per al subministrament de processadors per als seus emblemàtics ordinadors portàtils i de taula.

El conseller delegat d'Apple, Tim Cook, va afirmar que això marca el començament d'una important nova era per a una línia de productes que va impulsar l'ascens de la companyia durant la dècada de 1980 i el seu ressorgiment a finals de la dècada dels 90, informa Reuters.

"Silicon és al cor del nostre maquinari", va dir Cook durant un discurs virtual gravat a la seu de la companyia a Cupertino, Califòrnia, per a la seva conferència anual de desenvolupadors. "Tenir un equip de disseny a Silicon de classe mundial és una cosa revolucionària".

El canvi posa els Mac en línia amb els iPhone i iPads de la companyia, que ja fan servir xips dissenyats per Apple. Cook va dir que Apple preveu que la transició de Mac duri al voltant de dos anys i que Apple encara té alguns ordinadors basats en Intel a la seva cartera, als quals donarà suport durant “molts anys”.

Però la mesura brindarà als desenvolupadors de programari per al grup més gran d'aplicacions de tercers d'Apple, aquelles construïdes per a iPhones i iPads, un nou accés a les seves computadores portàtils i d'escriptori per primera vegada.

El cap de programari d'Apple, Craig Federighi, va dir que per a aquestes ofertes, "la majoria de les aplicacions simplement funcionaran, sense canvis del desenvolupador" amb els nous Mac. També va dir que la "gran majoria” de les aplicacions existents per a màquines basades en Intel poden modificar-se per funcionar en “pocs dies".

Els analistes asseguren que és probable que Intel continuï subministrant a Apple xips de centres de dades que alimenten serveis com iCloud. En un comunicat, Intel va afirmar que Apple continua sent un client "en diverses àrees de negocis" i que encara estava enfocat cap al mercat de PC.

"Creiem que les PC amb tecnologia Intel, com són aquelles basades en la nostra pròxima plataforma mòbil Tiger Lake, brinden als clients globals la millor experiència en les àrees que més valoren, així com la plataforma més oberta per a desenvolupadors, tant avui com en el futur", va afirmar Intel.

Igual que amb els Mac anteriors, les noves màquines amb xips d'Apple podran descarregar programari des de fora de les botigues d'aplicacions oficials d'Apple, en contrast amb els iPhones i els iPads, que en la seva major part només poden executar programari de les botigues de la pròpia companyia.

Noticias relacionadas

contador