dia supermercado tienda calle
DIA

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • 0,75%

DIA s'ha convertit aquest divendres en el protagonista indiscutible del mercat. La cadena de supermercats ha presentat els seus resultats de 2018, exercici durant el qual va registrar unes pèrdues de 352 milions d'euros, i l'ha acompanyat del seu nou pla de negoci. 'El Nou DIA' se centrarà a renovar les seves botigues i llançar d’altres amb nous formats moderns i còmodes, realitzarà inversions però de forma "continguda" i acomiadarà a Espanya 2.100 treballadors.

Aquests són alguns dels detalls que la companyia de distribució desgrana al seu Pla Estratègic 2018-2023, que ha donat a conèixer poc després de la publicació de resultats, encara que no s’hi detalla cap xifra econòmica d'interès de cara als propers anys. De fet, l'empresa, el màxim responsable del qual és Borja de la Cierva, només diu que els seus principals objectius financers de cara al període són el de registrar un "creixement de dígit simple mitjà en vendes", millorar l'EBITDA "a partir del 2020" i realitzar una "inversió continguda el 2019", que es recuperarà "els nivells de la companyia" a partir del 2020.

Els detalls que ofereix estan únicament orientats a les botigues. Així, DIA assegura que durant els propers anys se centrarà en la "transformació i modernització" de la seva estructura per "augmentar la quota de mercat" tant a Espanya com a Portugal, Argentina i Brasil. El grup, que s'autoproclama en aquest pla de negoci com a "referent" de més de 20 milions de consumidors, assegura que el primer dels seus objectius serà la renovació de les seves botigues per "respondre a les necessitats dels clients, on i quan ho necessitin, tant en botiga física com online". A més, es llançarà un nou format de botiga, "moderna i còmoda", que permeti una major eficiència en el control d'estocs i que inclourà el concepte de 'milla sentimental' per "realitzar lliuraments en línia al menor temps possible".

DIA pretén també transformar la seva oferta comercial, per al qual potenciarà la seva marca pròpia i l'oferta de productes frescos. Tot això, assegura, prevalent els "preus competitius" i llançant "promocions personalitzades". Així mateix, pretén racionalitzar l'assortiment de productes segons la necessitat dels clients.

FRANQUÍCIES

D'altra banda, la companyia remarca que 'El Nou DIA' enfortirà la relació amb els seus franquiciats per "millorar el model de negoci". Durant el període es durà a terme una "revisió del sistema d'incentius" i la cadena de supermercats es compromet, a més, a invertir en formació i en els objectius i plans de carrera dels franquiciats.

Tot això per "renovar i enfortir la cultura de la companyia", que posa el client en el centre. Segons DIA, durant aquest període s'apostarà pel talent i la capacitat dels empleats, encara que com a part d'aquest Pla Estratègic s'ha anunciat l'acomiadament d'un màxim de 2.100 treballadors a Espanya, procés que afectarà a les societats DIA i TWINS, per "assegurar la sostenibilitat futura de la companyia i reforçar la posició global del grup". L'empresa fa temps que està immersa en un context molt problemàtic i excepcional, ja que arrossega una crisi des de fa any i mig i el seu futur està condicionat per l'OPA que va llançar aquest dimarts l'inversor rus Mikhaïl Fridman. Amb tot, DIA assegura que durant els propers anys es prevaldrà "la transparència i obertura per enfortir la marca".

Noticias relacionadas

contador