dia supermercado almacen
DIA

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • 1,53%

DIA ha aconseguit el suport d'un nou grup d'accionistes, que s'han unit per intentar frenar l'OPA llançada per Mikhail Fridman. Segons ha comunicat la companyia en un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), diversos accionistes minoritaris de l'entitat, amb una representació del 3,2496% del capital, han subscrit un acord de sindicació d'accions per fer enfront de l’inversor rus.

Es tracta de Naturinvest S.A.R.L., que compta amb 18.300.000 accions representatives del 2,9400% del capital; Pablo Gómez-Pablos Calvo, que compta amb 1.380.000 títols que representen el 0,2217%; i Altocapital Inversions S.L., amb una representació del 0,0880% del capital a través de les seves 547.500 accions de DIA. Aquests tres minoritaris van signar el passat 28 de gener el esmentat acord per sindicar l'exercici del dret de vot.

Com expliquen en el comunicat, la decisió adoptada es tradueix en la creació d'un "bloc accionarial amb una participació significativa". En concret, l'acord suposa "la constitució d'un bloc accionarial subordinat a un procés de presa de decisions conjunta representativa d'un percentatge superior al 3% dels drets de vot de l'entitat".

L'existència d'aquest acord de sindicació i bloc accionarial, que segons s'apunta neix amb una durada inicial indefinida, ja ha estat posada en coneixement del Consell d'Administració de DIA, perquè puguin realitzar-se les gestions oportunes per comunicar-ho degudament al mercat, com ha ocorregut amb el fet rellevant enviat aquest dijous a la CNMV.

L'acord conclourà quan les parts "acorden per unanimitat la seva terminació", i obliga aquest conjunt d'accionistes a votar en bloc o fer el que decideixin per majoria. "Amb independència de l'existència de variacions en el nombre o percentatge d'accions de les quals siguin titulars directes o indirectes", els accionistes es comprometen a què la direcció del seu vot estigui "vinculada a la decisió adoptada conjuntament amb la resta de parts".

Noticias relacionadas

contador